用Agoda延後付款要小心

1001 回覆
1601 Like 41 Dislike
延後後即pay會收
但你訂嗰陣係有得即pay你見到hkd價
唔會得延後一個option
師兄好撚有米
而家9成平嘅房都係咁樣屈返你5%
dklm
早幾年已經係 計咩匯率都唔會咁高
要搵CS回水
我都相信取消會抵啲
剩低嗰1500yen比起90500只係得1.6%
呢排日圓跌得咁急,都跌咗唔只1.6%
估到佢無好野
即刻俾左先
延遲付款,用港元俾?
現金回贈係booking.com嘅單嚟
agoda自家係回agoda住賞錢

Pay now的話會唔會唔收個5%?

係manage booking最低搵到
如果一開始直接用港幣計算
就算當地貨幣匯率有調整
最後都係收開始落訂嘅價錢

相反如果用當地貨幣計算
幾個月後 當地貨幣匯率上升嘅話
最後港幣結算價格應該會貴左
想問問Bloomberg 滙率

佢個Bloomberg rate 係點睇?

我上Bloomberg 網睇

USD-jpy 151.52
USD-hkd 7.809

10000yen = 65.998usd
65.998usd = 515.47hkd

睇落唔差wor
唉, 今年都去左幾次旅行, 中左好多單, 有d比較近出發book 所以中唔到招, 咁多單都唔知打唔打去嘈好, 咁多單,又年頭到年中既事
用credit card畀錢 月結果發現收貴1%

痴撚線 完全唔知咩事
邊日退返咪用返當日個rate 計返港紙
咪酒店官網,冇得揀先用平台
今次你避得呢個陷阱,下次又中唔知邊個
如果你話你會了解晒佢嘅條款,並且定時更新,先去book嘅
咁呢個po應該睇嚟都浪費你時間
係,揀港幣俾,所以應該唔同玩法?樓主你真係慘
如果本身你揀咗用港幣扣數嘅,都係中招
仆街用左咁耐一直無為意 懷疑呃左我勁多錢
黎緊有幾間都係延期付款
試過cancel 係照退返當時收左既錢,一仙都無扣過
會,要取消book過
194.06齋加5%都已經過201.1啦
計埋啲匯率問題應該都多過你個早餐
恭喜你發現得早
完全無
係我自己近排再去旅行
開app睇酒店先發現
想問下本身係外幣扣數,延後付款
而家變立即付款係咪都係會比貴左?
上個月去日本so far 咁多間都有,反而無發現有得延後pay
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞