用Agoda延後付款要小心

1001 回覆
1601 Like 41 Dislike
所以已經好快手 我一講佢就退
單刀直入話知道有5%呢樣野 想佢免左佢 可以即刻付款
咁佢就會幫你搞 10分鐘內

訓醒試下叫佢免埋另一張單
立即付款係指訂房嗰一刻就以寫明嘅外幣或者以當時匯率所兌換嘅港紙去扣數
稍後付款嘅意思係喺某一個日期之前都唔使俾任何錢,去到付款日先至以寫明嘅外幣或者以呢段日子期間最閪匯率所兌換嘅港紙去扣數
Unless稍後付款揀以外幣找數
on9 聽日真係打去屌柒佢

無啦啦收多人5% 佢這條款寫明

但係收埋左

真係去消委會投訴
哦,但你揀得HKD就HKD㗎啦,唔畀轉好正常啫,唔係你揀HKD做乜?
一係硬食5%加匯率差價,一係傾偈
呢個仲奇怪,意思即係酒店會向Agoda收人民幣
我揀hkd,佢同我計cny
照咁睇 我都係要硬食 睇下聽日點屌

佢依家間房個個時間個價錢賣緊雙倍
咁仲好笑,啱啱有巴打試完都會收5%
即係雙重標準
岩岩立即付款
THB 16100, 信用卡扣左HKD$3666
同埋佢真係on99

擇付款個陣 如果用延遲 唔係應該要係個刻講明要收5%?
如果佢話收5%我就立即付款啦

我訂完佢先話確認信有寫 咁係咪可以投訴?

我總共$20000hkd 加埋5% 我諗要俾多成千$

我第一次係agoda book個時收左我人民幣
個時心諗做乜鳩收我人民幣 之後cancel張單之後再book過
冇,間間都有醜聞,爭在你幾時中招
如非必要嘅話,最好用返官網
就算要用嘅,真係要了解清楚晒佢啲條款先好撳掣
我覺得AGODA要收5%保障自己冇問題
但你公平少少係咪要俾人清楚知道收5%先
你試下延後付款 寫清楚(+5%服務費)
或者人地揀延後付款你清清楚楚彈個提示 件事就唔同囉
我都係咁話 聽日就屌鳩佢
暫時未聽過,不過佢哋全部都有自己獨特嘅問題
我係booking試過無事
咁你有冇試過延後付款呀,到真係預定嗰版邊有得俾你揀返JPY?咁正常上網用外幣買野都係真係俾錢嗰下先揀用咩貨幣付款啦

另外book酒店呢啲都係轉港紙睇價錢啦,但問題就係你諗住用港紙睇價錢,決定book喇,揀延後付款,最後原來真係入信用卡資料諗住俾錢發現冇得轉貨幣嘅
其實所謂中伏主要係講例如你見到你個APP寫1000蚊
但到你扣數, 收到信用卡SMS變左1100蚊之類
無得投訴
啲terms寫明
退係人情唔退係道理
但唔退一定大把人棄用
再加上佢價格成日唔同
有得揀我都唔用佢
因為你本身已經揀咗以港幣扣數
而家先立即付款都會中招
正常,第一次當交學費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞