Samsung Galaxy 討論區 (269) One UI 6.0幾時有??

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
如果唔係必需戴住隻錶瞓,試下將隻錶放枕頭底。

要戴住隻錶瞓呢個方法就唔得了。
但想用到表既睡眠追蹤功能。。。

屌,連屌米都震得大力過佢
戴曬兩隻,小米當鬧鐘
好多app都ban左cap圖 好唔方便
有冇第三方app破解?
edge panel?
我想要返 通話錄音 ,有冇人識
用edge panel都cap唔到
系統level block咗 除非root
聽講用app cloner可以
屌佢,原來響鐘用手指右拉會自動停

有冇得disable
呢個以前有用 ,只係之後只錄到自己 ,錄唔到對方

你用到?
用到喎
不過之前係係app store down而家無左
LM
教你破解Android「基於安全性原則,無法拍攝截圖」的方法
Android手機要截圖時,有些App會顯示「基於安全性原則,無法拍攝截圖」的禁止擷取螢幕畫面通知,常見的有銀行、交友App,雖然可以加強安全和隱私性,但有時只是要留存一些資料在手機中,就不是很方便。這時只要用「App Cloner」雙開軟體App,就能破解阻止截圖的問題!(允許截圖的功能,是需要付費的哦,不想付費的話,可以試試QtScrcpy將Android手機畫面投射到電腦,在用電腦輔助截圖。)
https://www.pkstep.com/archives/63964
整咗個 whatsapp 語音轉文字 plugin, 以後唔洗再聽到腦細把聲
https://lih.kg/3553330

隔離po見到
一齊集思廣益吓我哋Bixby routines 整翻個類似嘅得唔得
反而想知呢度有幾多人係有用開Google助理或者bixby

點解用咗主題淨係得wallpaper同icon轉咗,其他好似打電話個介面嗰啲都無變
有用Google assistant
連咗屋企啲燈幾方便
有無人HSBC app度cap 唔到圖
佢個apps 更新左 唔比cap圖
好似得ios先得
wtf
買多部電話影相
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞