Samsung Galaxy 討論區 (269) One UI 6.0幾時有??

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
咪撳支筆,再撳編輯

update完

home up嘅remove blur 有bug,有時返home會閃一下,要熄咗佢。

keycafe終於可以用落sam keyboard

animation都變咗唔少

cam assistant多咗設定
連登android app問題黎,
on9在連仔整到主題列表同內文字體機制唔一樣
keys cafe 終於可以用!香港係一路都無得玩,謝謝新發現
新字體睇落都ok
好似淨係英數唔同左?

播歌嚿死人嘢比我屌足成年之後終於識得喺close app之後自動消失xx多謝One UI 6.0
新嘅expert raw 又幾好用
其實咩場景先啱用佢個50M嚟影相
keyscafe 可以自訂samsung keyboard每一粒制嘅用途 嗰粒煩死人嘅速成制終於可以改走
n20u有無one ui6玩
高mp唔係夠光先岩影咩
夠光可以直接用200MP所以我唔係好明50MP個用途係點講緊原生個相機app
超夠光,200mp就有效果
ok光,50mp已可有效果
咁理解係唔係
S20+啱啱見到有更新等我仲開心咗1秒添
咁咩程度先算係超夠光同ok光
5.1 都係左右一掃 就close
宜家係 gallery 張相個到,長 hold可以save as sticker
找番save sticker 相反無咁直接
超夠光:主動用補光燈/充足陽光
ok光: 鋪頭咁既光度
應該係咁
想問save左之後要點add落WhatsApp
暫時試咗,新預設字體,只係會喺 Samsung 自家嘅 APP 正常顯示

其他第三方嘅 APP 都係會咁,會用返舊嘅預設字體

我都係鍾意全部嘢統一字體,所以放棄唔用新預設字體
最好係宜家按一下就 12m / 50m 切換,方便哂!
50mp我多用過200mp, 50mp唔洗load, 200mp要影完再load下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞