Samsung Galaxy 討論區 (269) One UI 6.0幾時有??

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
我都係galaxy shop update 見到先知有
有新 emoji
有冇得縮細d app icon我用開5x6
啱啱試咗,仲可以自訂圖片
有個問題,更新後好似無得放大啲widget 嘅font size?
正啊,自訂好玩bor !
頭先有人話係theme park icon個到自己改細d,另外你係good lock > home up > 可以set 7x7最多
有無人知掃左右兩邊個箭嘴有無得換個細d,宜家好明顯有d礙眼
直接裝one hand operation+
熄咗個動畫佢啦
超正呢個!!!
對我嚟講暫時兩個比較大嘅問題:
1. widget 字體大細無得較
2. task manager 無得揀grid / mini list
猛飛whatapp icon 好過癮
襟好多 up個陣75% 一朝早11點到而家45%
21+ 仲未有
想問 Share相個window 有幾個contact history
點樣可以整死佢
幾代One ui 都未改呢樣野
係啦,widget d 字真係好細, 迫住我要番3rd launcher先,原本我用開 oneui launcher, 不過佢個 home up好似有d問題係上左 oneui6之後
搵唔到邊度set,係咪安全與私隱權個度?
呢兩樣嘢本來好似都係用home up 改,所以而家變咗呢兩樣都出事

拉去中間,响biometrics下面
着mon個下係咪多咗1下animation?
舊時一按power係即刻出個lockscreen
而家見到好似係先全黑畫面得個鐘之後先出返晒個lockscreen
痴線
想問下s23 ultra mon貼邊間好
天氣app 都更新左
啱啱試咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞