Samsung Galaxy 討論區 (269) One UI 6.0幾時有??

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
thx ching
第一次用到個用到嘅gcam,乜都唔識,
琴日試咗幾張相,除咗夜晚影相各有千秋,日間影gcam真係好好多,
config 啲 soft ,sharp , medium 又有咩用,影出嚟又好似一樣
同埋用呢個gcam+config,物件表面既質感都冇晒原生相機果種銳化塑膠化感覺,影食物唔會油畫/紙張同文字細節好好最緊要夠真實肉眼感

個人建議用soft,最自然
median同sharp只係推高左銳度參數,對於細節訊息量係零增加,仲會有d唔自然

係whatsapp度send都係張圖黎
我部A52s應該Android 14係最後,再加多一年security patch

不過之後touch wood冇壞冇乜特別嘢我都唔會換機住

利申:上部LG V10,行Android 7,用到2022年1月先換
更新完後啲App下下㩒左出去再入番就會重啟 唔識後面背景自己run 知唔知點樣set

已經開左Ram plus同ram一定夠
點解更新完最頂拉落黎個面版啲icon變哂黑白?有冇得變番有顏色?
app info battery較返optimized

同埋唔好放put to sleep
試用咗agc 但同lmc 細節上都係有分別
lmc細節上好啲
解決左,原來要較調色版
係細節多d?
細節多啲 同埋hdr好啲
btw我用s23+
咁我真係要試下先
lmc18,config v1?
lmc 17 config v13
好,我今晚s23u試下先
長按一張圖想cut個大頭出嚟做sticker但其實都係出番張cut圖

例如

長按係cut到佢坐張櫈但就係唔可以直接做sticker,唯有cut出嚟save咗先再上載幅cut圖當係sticker
換完折扣碼唔夠分換s23啦 之前a54未送tab前目標係佢
a54又有返貨已買 仲多咗隻色 不身手機當副機用主要做tethering 主力用部tab s7所以中階機夠用
我部港行s23u update版面淨係出咗5.1九月份嗰一個patch
但係撳入去learn more就見到佢已經出咗6.0

無論我點樣refresh佢都唔提供我up上去

有冇人知點解轉咗英文輸入會冇咗紅圈條bar
我s23ultra轉13pro max
放我部s23 ultra畀你咪搞撚掂囉
忽然比我搵到喺邊度較返widget 大細

原來home up 無remove 到個function, 不過升到oneui6 會自動關咗個功能

有無人覺得edge lighting 熄咗mon之後好暗
就嚟睇唔到佢彈出嚟
就咁用黎打機都唔洗買三星
直接2千幾屌米已經夠玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞