Samsung Galaxy 討論區 (269) One UI 6.0幾時有??

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
咁大整蠱

11 月 24 日消息,目前Galaxy S23、Z Fold 5、S23 FE、Tab S9 等三星設備已經收到了基於 Android 14 的 OneUI 6更新。 據不過外媒phonearena報道,用戶將手機更新至 OneUI 6後,很有可能出現燒屏問題。

IT之家發現,三星的OneUI 5及更早版本系統中擁有「螢幕元素偏移」功能,手機會輕微移動狀態列圖示、小工具、內建App 按鈕等元素的位置,防止OLED / AMOLED螢幕燒屏 。

不過外媒發現,三星在OneUI 6中似乎忘記添加了這一特性,在OneUI 6中,手機中的元素始終保留在同一位置,這將使相關 OLED / AMOLED設備容易出現燒屏問題。
one hand op + 岀個task bar
啱啱試咗, 咁樣都改唔到recent apps 嗰個界面?

之前用home up 有五款揀, 而家得兩款. 我估要等佢update
我屌
冇變喎 同s22一樣4+1年
aod應該無事嘅 又要等下一版patch更新
AOD我知會個呢啲功能

但圖示、小工具、內建App 按鈕
輕微移動 ?

係咪移咗都唔知 ... 竟然有啲咁既事
想問下s23fe 值唔值換? 見佢呢期送samsung watch, 本身用緊s20
其實啲status bar icon, 時鐘, 電量icon 就算shift左shift右果個位都係果個icon嚟架啦
點都係燒
以前s8 s9 玩 adb隱藏哂 而家都無再深究
而家QuickStar已經可以收埋晒 唔使玩adb
呢個知
S24等緊你

S23fe 邊框咁厚 完全設計大倒退
唔值,噴火龍 cpu
s23fe
1. 8gen1, 火龍cpu
2. 粗過腸仔既黑色邊
平平地收左 個buds fe, 都唔錯
呢啲咁正常既野
關咗佢黎做咩 ?
因為有d事 要用到大陸卡 ,唔插大陸電話卡都唔知,

插完 你既三星商店會變 陸版 ,之後先精彩

想要完整版三星商店 想更新野,要求強制裝6個大陸app 噁心到極點 其中一個抖音

唔裝就更新唔到野

好彩抆返張卡 清除三星商店資料 變得返港版

強制要人裝野 刷數據 真係俾車撞
本人仲係香港 ? 定係要去大陸 ?
因為想裝 keys cafe
(唔想裝第三方apk)
台三星商店有
如果係香港都做到呢個效果
想買張台卡試吓
好似要Samsung kb先有
我部G519年已經燒左
唔知你想要乜效果

但你既情況好簡單 ,開vpn/ 開住tw vpn 開google ac 就變 台地區

完全唔洗買卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞