[薪火相傳]醫管局護士學校招生+問答3

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
想問下RN係咪最後嗰round都排埋啦?

應該完哂架啦 過幾日都開學
開學2個月喇
唔知道你地又有咩感覺,唸法
仲有無之前D人mon呢個po呢
開學2個月喇
唔知道你地又有咩感覺,唸法
仲有無之前D人mon呢個po呢

路過 順便推一推

話咁快兩個月 有啲攰但都叫適應左
樓主想問下你意見, 小妹今年28, 做緊普通文職, 做左幾年嘢眼見呢行發展好唔掂, 身邊有人做緊EN發覺都幾好做, 所以想襯仲未真係好老想轉行, 咁因為小妹之前讀ive同top up degree都已經借落一大筆錢未還清, 所以心怡HA ge en program, 但因為年紀大之前又未做過相關行業又對呢行認知唔大, 更唔係讀理科, 有冇機會都仲可以interview下?? 定係其實都冇咩機會
過左今年個ha en program application, 係咪要等下年先有得再apply

利申: 唔係dse, 係岀黎做左幾年嘢9下9下想再讀返書轉行既絲打
見啲人個個都開哂學 asso嘅就準備exam HA嘅就差唔多準備placement
我呢半年好難挨 挨多個幾月就開學啦

好想快啲踏入制服誘惑行列
樓主想問下你意見, 小妹今年28, 做緊普通文職, 做左幾年嘢眼見呢行發展好唔掂, 身邊有人做緊EN發覺都幾好做, 所以想襯仲未真係好老想轉行, 咁因為小妹之前讀ive同top up degree都已經借落一大筆錢未還清, 所以心怡HA ge en program, 但因為年紀大之前又未做過相關行業又對呢行認知唔大, 更唔係讀理科, 有冇機會都仲可以interview下?? 定係其實都冇咩機會

HA RN有friend話佢個班有人30歲都入到
不過絲打你以前冇讀理科 讀個陣會辛苦啲
同埋你ive個陣係讀咩?如果相關嘅應該都大機會
AL年代? 你要睇返HA EN個requirement要拎咩grade 係咪fulfill到
再正正常常填form唔好塗 咁啱又抽中你in 基本上應該得
有冇諗過其他護校? 不過依家都過哂 要等明年
過左今年個ha en program application, 係咪要等下年先有得再apply

利申: 唔係dse, 係岀黎做左幾年嘢9下9下想再讀返書轉行既絲打

大約7月頭 DSE放榜個啲日子就開始apply得 好快截
見啲人個個都開哂學 asso嘅就準備exam HA嘅就差唔多準備placement

絲打 你學資處嗰邊搞成點啊

HA RN有friend話佢個班有人30歲都入到
不過絲打你以前冇讀理科 讀個陣會辛苦啲
同埋你ive個陣係讀咩?如果相關嘅應該都大機會
AL年代? 你要睇返HA EN個requirement要拎咩grade 係咪fulfill到
再正正常常填form唔好塗 咁啱又抽中你in 基本上應該得
有冇諗過其他護校? 不過依家都過哂 要等明年

我身邊有朋友都係咁 讀完top-up 做左幾年嘢 但係無理科底
話就話入到 但讀得都算幾辛苦
最緊要諗清楚自己係咪真係想行呢條路
始終到時出到嚟做嘢 唔係個個捱得住
有心就去馬啦

hi 巴打 我仲未搞學資處呀 一日未開校一日都未有得申請

哈哈其實我都係絲 加油啊就開學
第時可能ward度相認

第時可能ward度相認

絲 留個tg?
@Iloveuniform

第時可能ward度相認

絲 留個tg?
@Iloveuniform

added
各位絲打好啊
我都好想報nursing 由16dse就想報 但個時未18 冇得報en 陸續都仲有留意下資訊
到依家就asso grad 都冇打算升翻u 驚gpa唔夠同埋唔想讀翻個科
打算5月之後開始mon住啲公告 就報
想入養和,法國,HA 但其實有冇話邊間好,出路好?
同埋interview係點 dress code係suit?
我依家有冇咩可以準備下?例如做義工,參加啲咩課程,翻診所兼聤
唔好意思好 好多問題 希望有巴絲答下我
有冇yr2護校巴絲入嚟交流下

https://lihkg.com/thread/525188/page/1?ref=ios
有冇上年既巴絲係到呢?
想報en
養和已經開始報名
想知唔同學校嘅面試內容
同想了解小小en平日工作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞