[薪火相傳]醫管局護士學校招生+問答3

1001 回覆
14 Like 2 Dislike

今日呢round已經係3rd round

原來咁快就第三round 咁即係29/8會派下一round?

不如我幫大家重新整理下今年ha rn hd嘅情況先
1st round 7號派offer, 15號reg day
tmh 有人reject offer,但唔知幾多個
cmc 得幾個reject
qeh 19個人reject

2nd round 18號派offer,21號reg day
tmh and cmc 連有無人reject都唔知
qeh 有人reject offer,但唔知幾多個

3rd round 24號派offer,28號reg day
tmh and cmc 連仲有無派呢round offer都未知
qeh 已派offer

所以根據以上情況,我個人覺得如果仲有下一round,應該係31號派offer,同埋tmh and cmc已經可以話無希望咁濟,qeh則機會極細,只係相對tmh and cmc就應該希望最大咁la
頭盔 真係靠估,信不信由你

萬分感謝

頭先唔記得問你,以下問題,你可以選擇性回答(純粹八掛):
1 你係咪hku space nursing asso year 2?(I mean 新學年)
2 你第一志願係邊間醫院?
thx~

放心,唔係起你底
第1條問題係想知道自己推斷有無錯(我為人好鍾意推斷一堆嘢,然後千方百計去睇下自己有無推斷正確),所以係八掛問題嚟
第2條問題係想搵下同類人,結果發現我地係同類嚟嘅(第一志願都係QEH)

你推斷啲咩?點解咁想推斷我 ?咁你有無推斷錯?

因為我之前問你係hkuspace定hkcc,你話係hkuspace,之後我話同學,你就問我係咪year 2,所以個下我就覺得你係year 2嘅人
至於點解想推斷你,無咩原因,開頭係想搵同學,之後就純粹八掛,睇下自己推斷能力得唔得啫
最後當然證明咗我推斷無錯la

不如我幫大家重新整理下今年ha rn hd嘅情況先
1st round 7號派offer, 15號reg day
tmh 有人reject offer,但唔知幾多個
cmc 得幾個reject
qeh 19個人reject

2nd round 18號派offer,21號reg day
tmh and cmc 連有無人reject都唔知
qeh 有人reject offer,但唔知幾多個

3rd round 24號派offer,28號reg day
tmh and cmc 連仲有無派呢round offer都未知
qeh 已派offer

所以根據以上情況,我個人覺得如果仲有下一round,應該係31號派offer,同埋tmh and cmc已經可以話無希望咁濟,qeh則機會極細,只係相對tmh and cmc就應該希望最大咁la
頭盔 真係靠估,信不信由你

萬分感謝

頭先唔記得問你,以下問題,你可以選擇性回答(純粹八掛):
1 你係咪hku space nursing asso year 2?(I mean 新學年)
2 你第一志願係邊間醫院?
thx~

放心,唔係起你底
第1條問題係想知道自己推斷有無錯(我為人好鍾意推斷一堆嘢,然後千方百計去睇下自己有無推斷正確),所以係八掛問題嚟
第2條問題係想搵下同類人,結果發現我地係同類嚟嘅(第一志願都係QEH)

你推斷啲咩?點解咁想推斷我 ?咁你有無推斷錯?

因為我之前問你係hkuspace定hkcc,你話係hkuspace,之後我話同學,你就問我係咪year 2,所以個下我就覺得你係year 2嘅人
至於點解想推斷你,無咩原因,開頭係想搵同學,之後就純粹八掛,睇下自己推斷能力得唔得啫
最後當然證明咗我推斷無錯la

去space個post有好多同學,但好少nursing人係個到出沒

HA
Grad左正正常常都讀到OU pt bachelor
又搵多兩年錢 跳早兩年pt 做多兩年old seafood
重點係 質素有保證

nursing本身已經夠CHUR
ha果個直頭係人間煉獄

人間煉獄 有Ha offer比我,就算係地獄我都會衝入去

我不入地獄誰入地獄

但連地獄入場卷都冇

ha rn畢業率好似得8成幾定唔夠

QE啱啱grad嗰班好似92定93個,15班而家有87個,已經係三間淨低最多人嗰間

QE tips比得咁足都8字頭

如果你覺得QE tips係俾得足嘅我冇嘢好講
岩岩收到ha rn offer (qe)
唉 好煩惱
明愛個邊已經交左第一期學費八千幾

By phone? Email?

9點email 9點半佢打黎我屋企

問多句,呢round幾時reg day?thx~

我收到email 28/8

恭喜你ar,你派咗邊間醫院?

CMC
唉 好煩惱

CMC

竟然仲有位…
唉 好煩惱

CMC

頭先講漏咗,恭喜你ar~
唉 好煩惱

CMC

thanks 原來cmc無乜位淨
唉 好煩惱

CMC

thanks 原來cmc無乜位淨

佢1st round就已經得幾個人reject,所以個下我已經覺得報cmc但又無first round
offer嘅人已經輸咗大半,加上2nd round得幾個位,仲要有人reject先有3rd round offer俾你,你真勁lucky ar

nursing本身已經夠CHUR
ha果個直頭係人間煉獄

我不入地獄誰入地獄

但連地獄入場卷都冇

QE啱啱grad嗰班好似92定93個,15班而家有87個,已經係三間淨低最多人嗰間

成份卷出晒tips 三間學校都知喎
我想問25/26號有冇人係補in ha en㗎?

我啊

我不入地獄誰入地獄

但連地獄入場卷都冇

用一科以偏概全你係叻嘅 唔通你就係傳說中攞完著數仲要篤人背脊嘅豬隊友

我不入地獄誰入地獄

但連地獄入場卷都冇

咪得個一科有tips 講到好似科科都有tips咁
勿相認
小巨龍絲打 聽日見

我啊

你26in?

係啊好淆
冇人講野既?

你開左channel唔係group啊
得你自己先可以講野

入唔到既

我地開左新gp
要留電話先加到

Username 都得

得左
https://t.me/joinchat/FGIBsA2djmgfxgNAH_svjw
快d加入我地啦

推一推

兩樣留哂都入唔到
有冇巴絲知道tmh幾時開學

9月18
有冇巴絲知道tmh幾時開學

9月18

感謝

我啊

你26in?

係啊好淆

加油呀 好在岩岩好打風前一日in
因為聽日飛
明愛degree vs HA rn(QEH)
大家會點簡 好掙扎
大家會點簡 好掙扎

ha rn 諗都唔洗諗
大家會點簡 好掙扎

ha rn 諗都唔洗諗

講下點解

我啊

你26in?

係啊好淆

加油呀 好在岩岩好打風前一日in
因為聽日飛

我會加油 你要去旅行?nice travel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞