[薪火相傳]醫管局護士學校招生+問答3

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
HA EN定明愛bn好?

你今年dse?

你今年dse?

Asso y2

你今年dse?

Asso y2

明愛year1/3先?

你今年dse?

Asso y2

明愛year1/3先?

Year 1

你今年dse?

Asso y2

明愛year1/3先?

Year 1

明愛讀多5年 唔知將來就業情況點 因為第一批未grad
Ha en 2年 出到黎實有工開
好睇你目標係咩 想做en定rn
25歲rn都唔算遲嘅

你今年dse?

Asso y2

明愛year1/3先?

Year 1

25歲rn都唔算遲嘅

唔該哂 我今晚諗一諗先
啱啱突然收到TMH打黎話收我讀RN 問我要唔要offer
然而我宜家讀緊asso又開左學
死啦好糾結 我應該揀邊度好

有咩好糾結 ha rn for sure
asso 無錯係可以博大學
但你一無offer就等於無讀過
兩年學費時間咁就無哂
ha rn 雖然只係hd
但你出到去最少有牌係手

HA RN for sure

哇 屌 點解我en rn 都冇

哇 屌 點解我en rn 都冇

你地知唔知邊間私院嘅en programme已經開咗學?
有冇人讀完biomedical engineering 失業走黎考讀護士學校
你地知唔知邊間私院嘅en programme已經開咗學?

養和

你今年dse?

Asso y2

明愛year1/3先?

Year 1

25歲rn都唔算遲嘅

HA EN 依家HA自己都食唔晒
放個ha en位岀黎最好
rn多唔多執床執屎尿
因為我見好多都係en/姐姐執
rn都係用下電腦 aom同take obs之類
rn多唔多執床執屎尿
rn都係用下電腦 aom派藥同take obs之類
rn多唔多執床執屎尿
rn都係用下電腦 aom派藥同take obs之類

應該咁講, 如果係怕呢d嘢, 護士呢行唔適合你做
係咪由rn執我唔知, 但我知做得護士呢行, 就一定會經常對住一d厭惡性嘅嘢
唔止屎尿, 仲有其他, 所以護士係厭惡性行業, 你接受唔到就千祈唔好入行
rn多唔多執床執屎尿

如果真係要分 呢啲en都唔使做
係啲姐姐或者hca做
但如果你係怕呢啲 嫌棄呢啲野 唔好入行啦
做起上黎大把野厭惡過啲屎尿啦
rn多唔多執床執屎尿

要,其實乜都要做
特別係runner,會同啲姐姐一齊執,朝早忙起上嚟連啲apn都會出嚟幫手

你今年dse?

Asso y2

明愛year1/3先?

Year 1

25歲rn都唔算遲嘅

HA EN 依家HA自己都食唔晒

畢業後要留係醫院做兩年
不過實質行情我唔清楚 讀緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞