[薪火相傳]醫管局護士學校招生+問答3

1001 回覆
14 Like 2 Dislike

唔緊要啦

唔緊要啦

上星期reject完養和
唉HA RN molamola 灰哂 我呢兩年鳩fing都唔知做咗乜嚟
RN讀唔到 唯有由EN讀起 其實自己都係好唔甘心
咁多位巴絲打加油 大家將來都或會係醫療界工作 有緣相見
我繼續去打個丁

唔緊要啦

唉HA RN molamola 灰哂 我呢兩年鳩fing都唔知做咗乜嚟
我繼續去打個丁

你HA RN HD個first choice係咩先?

唔緊要啦

我繼續去打個丁

你HA RN HD個first choice係咩先?

TMH

唔緊要啦

唔緊要啦

醫院雞?
想問下各位知唔知ha en大約幾時會派offer ?有份工要簽約 唔想簽完先黎有offer
讀完毅係唔係可以讀hd直接做en

正路係 但如果你得毅進底既未必有interview 建議會再讀番個health studies 既hd先再報登記護士課程

利申 health studies 科hd grad 9月讀ou en

本身做過病房助理兩年夠唔夠

經驗無乜用 叫好過無 最重要係成績
讀完毅係唔係可以讀hd直接做en

正路係 但如果你得毅進底既未必有interview 建議會再讀番個health studies 既hd先再報登記護士課程

利申 health studies 科hd grad 9月讀ou en

本身做過病房助理兩年夠唔夠

經驗無乜用 叫好過無 最重要係成績

少少幫助囉我覺得 interview表現重要好多 你兩年病房助理只係令你比其他人認識更多醫院同病房運作,同埋有機會係英文問答到問番你相關問題,例如你嘅職責或者你工作流程咁
聽講今星期六/下星期一放ha em結果
巴打好直接
上面有幾位巴打都講自己廿幾分
生物level 5定以上 都無interview
另外我有幾個fd都係dse 2字頭 都無interview
毅進既真係除左努力讀書無其他選擇
就算真係俾你入到,你都冇能力可以讀啦
巴打好直接
上面有幾位巴打都講自己廿幾分
生物level 5定以上 都無interview
另外我有幾個fd都係dse 2字頭 都無interview
毅進既真係除左努力讀書無其他選擇
就算真係俾你入到,你都冇能力可以讀啦

HA RN EN又真係抽人IN既
但其他NURSING SCHOOL真係睇分
3322/相關HD ASSO根本無interview機會
所以最好真係考返個dse咁就唔使浪費兩年讀hd

HA RN interview都係抽人in咁恐怖?
想問一下最近有無得報定下年?
定會有近期既可以報?
無相關hd文憑(基礎就有),工作經驗0
好想試下有無機會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞