[薪火相傳]醫管局護士學校招生+問答3

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
養和offer派哂未

因為我同fd 都reject咗 offer
養和offer派哂未

點解養和都reject
養和offer派哂未

點解養和都reject

因為我愛sister
養和offer派哂未

點解養和都reject

因為我愛sister

interview 都未有
養和offer派哂未

點解養和都reject

因為我愛sister

絲打幾時收到offfer?
養和offer派哂未

點解養和都reject

因為我愛sister

但養和啲福利好吸引
養和offer派哂未

點解養和都reject

因為我愛sister

但養和啲福利好吸引

我7月尾send去 完全無回覆
屋企人剛剛收到養和offer
同時已經交左法國2萬幾

點揀好?
同時已經交左法國2萬幾

點揀好?

養和 兩萬幾換養和 抵
同時已經交左法國2萬幾

點揀好?

養和 兩萬幾換養和 抵

個人覺得養和比較好
做護士爲咩?

養和最多係咩?
同時已經交左法國2萬幾

點揀好?

養和 兩萬幾換養和 抵

個人覺得養和比較好

養和 我都想要
其實咁多間school 福利有咩唔同?
上網搵果d資料都好唔update
養和畢業後未必請返你 your face your fate
其實我都仲諗緊要邊個好 未正式reject
我願意用兩個offer換HA RN
養和畢業後未必請返你 your face your fate

養和屌打在佢唔洗學費+有生活費
但年年都聽到好多人唔會請得返

養和屌打在佢唔洗學費+有生活費
但年年都聽到好多人唔會請得返

我仲以為會請返

HA EN 免學費
養和 免學費+每月仲畀埋生活費你(好多好多錢)
浸會 只有提供生活費(相比養和好少好少)

其他sch都要比學費+ 唔會提供生活費

養和真心好痴線

咁又真係幾好
但其實sch學費又貴 同埋咁chur 都冇時間返pt都幾煩
其他sch有冇得申請資助?

HA EN 免學費

養和真心好痴線

咁又真係幾好

Grant loan
法國一年都有3萬幾比返你
但要你讀完在佢度做18個月

HA EN 免學費

養和真心好痴線

咁又真係幾好

讀完未必請得返 去其他醫院apply人地又寧願請返自己親生仔
所以兩睇 護校個啲可以申請grant loan其實唔駛太擔心學費
法國勝在有hall住 讀完係佢到做會回水

利申返先: 朋友講嘅

HA EN 免學費

養和真心好痴線

咁又真係幾好

Grant loan

法國一年都有3萬幾比返你
但要你讀完在佢度做18個月

姐係讀完一定會請返我?
而家法國en一個月有幾錢?

HA EN 免學費

養和真心好痴線

咁又真係幾好

讀完未必請得返 去其他醫院apply人地又寧願請返自己親生仔
所以兩睇 護校個啲可以申請grant loan其實唔駛太擔心學費
法國勝在有hall住 讀完係佢到做會回水

利申返先: 朋友講嘅

明白了
法國醫院 聽屋企人講

入學前比份野你簽
簽左的話讀緊果2年 每半年比$18000你
但grad後在返佢間醫院度做18個月
否則要還返$18000*4比佢
如果grad唔到都要還

但係咪必請就唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞