[薪火相傳]醫管局護士學校招生+問答3

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
法國一年都有3萬幾比返你
但要你讀完在佢度做18個月

姐係讀完一定會請返我?
而家法國en一個月有幾錢?

2萬頭
讀醫管局定法國好?
法國醫院 聽屋企人講

入學前比份野你簽
簽左的話讀緊果2年 每半年比$18000你
但grad後在返佢間醫院度做18個月
否則要還返$18000*4比佢
如果grad唔到都要還

但係咪必請就唔知

咁如果佢唔請 都要俾返18000*4 ?
岩岩收到ha rn hd offer
本來過左琴日無哂希望
QEH
法國醫院 聽屋企人講

入學前比份野你簽
簽左的話讀緊果2年 每半年比$18000你
但grad後在返佢間醫院度做18個月
否則要還返$18000*4比佢
如果grad唔到都要還

但係咪必請就唔知

咁如果佢唔請 都要俾返18000*4 ?

問老師吧 開學日
呢度唔會有人比到肯定答案你

其實我幫屋企人問 佢黎緊考dse
想叫佢考好d讀degree
但都做定最壞打算入nursing sch
所以先想知多小小
大家可唔可以講下入邊間,dse幾多分?
等大家做個參考
希望大家入到想入嘅護校,就算今年唔得,來年一定得
大家可唔可以講下入邊間,dse幾多分?
等大家做個參考
希望大家入到想入嘅護校,就算今年唔得,來年一定得

隔離壇有個POST統計呢d
可以上去睇睇
本來過左琴日無哂希望
QEH

恭喜你先~
想問佢係電話定電郵俾offer你?
本來過左琴日無哂希望
QEH

恭喜你先~
想問佢係電話定電郵俾offer你?

thx
收到email後 佢都有打電話俾我
隔離論壇話ha en面試又問咩叫亞建康
又要中文英文自我介紹,內容唔可以一樣
又有時事
有冇問護士換片同埋保健員換片有咩分別
話啄得好勁
係咪真 點解只係問我3條自我介紹既野就叫我走
又有時事
話啄得好勁

咁快 你全程大約幾耐?
我今日都in左
佢都問左我好多題 6-8題左右
我個間考官可能nice啲 無啄得太勁
求Offer

巴打你in果時問左d乜呀 開心些牙下呀
萬分感謝
又有時事
話啄得好勁

咁快 你全程大約幾耐?
我今日都in左
求Offer

我全程應該5-6分鐘 ...
會唔會係每間房嘅考官都唔同?你係邊間房
我係報到室門口坐個間
又有時事
話啄得好勁

咁快 你全程大約幾耐?
我今日都in左
求Offer

我全程應該5-6分鐘 ...
會唔會係每間房嘅考官都唔同?你係邊間房
我係報到室門口坐個間

你係咪答得好詳細啊?所以答得3題
我見我個間啲考官 唔係好想聽我講一題太長 所以無講得好詳細
你問左咩問題?
我係廁所個間

自我介紹
講下我診所助護係做咩
有無報其他
希望一齊有offer
我臨走嗰陣問咗佢大約幾時有消息,佢話九月
本來過左琴日無哂希望
QEH

我都收到QEH offer 你係咪21號注冊?
想問st.teresa , 養和,東華自資nursing degree點揀好?
讀醫管局定法國好?

會唔會法國好啲?因為用英文讀
想問st.teresa , 養和,東華自資nursing degree點揀好?

有得揀一定係rn degree
有冇人知養和offer派哂未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞