我中左香港寬頻大伏 有冇巴打救到我

428 回覆
1320 Like 35 Dislike
叫你續約時要留意
尤其將會移民
斷約要賠足餘下所有月費
分分鐘有機會賠幾千
啲sales痴撚線
夜晚8點幾都重打黎打到10點幾
係 之前都係咁,佢一輪咀係咁講offer 點點點之後就話傳去email ,同佢個段對話仲要千祈唔好講知道,好,ok哩d字眼,佢會屈鳩你續咗。

一定要屌返佢咪撚傳份約俾你,再cut佢線。
其實呢類公司有兩個dept
一個sales,一個續約
Sales個個半年期就開始打比你叫你renew,但一定閪價
續約就臨完約之前一個月會打比你renew,呢個價會好好多

以上既情況已經歷好多次
Sales個parts,我一開口就話你等等,我要求係同一服務,平過現時,如果個價貴過宜家,你就收線,我唔會續
之前屋企人收過中移動推銷電話
然後同sales 傾左陣大約問下佢電話plan 升級幾錢個月
中間無啦啦問佢拎地址個D 咁 咁我屋企人照俾左
轉個頭收左線
就老屈佢買左個寛頻貴plan
仲要屋企本身用緊其他公司既寛頻
好彩當日check email 發現
即刻打去客服不停煩佢地先cut得番
太早唔收,太遲已經幫你續左約
無用我講咗N次唔會續呢個價仲係日日打電話黎,最後都係要取消合約先有得平
唔交錢咪得 邊嚟咁撚多嘢搞
Hello Hong Kong
我同你一樣,但我cut到,成件事既分別似是我當時有即刻再打去客服確定多次cut

我個時序
到期一個月內拎form cut > 有條友打來續約又是講冷靜期 > 越諗越唔對路打去客服講返有條友話咩續約,我依家在冷靜期內通知唔接受 > 收到續約成功通知 > 打返客服,客服幫我推返個續約成功cut

分別應該是你信左佢冷靜期唔洗理佢?
HKT曾經有個sales為左做我呢張單
教過我點投訴點cut單,最後係成功既
俾盡睇兩分鐘都嫌長
咁我唔知點解你唔得
我試過HKT, CSL,smarttone,123
講真佢地sales既時間仲寶貴過你,因為食佣
正常佢知你唔續約,唔會拖
現今資訊太多,時間太少
你係文學作品、科學論文,長啲無問題
攞cut form 係咪send 去 HKBNbroadband@hkbn.net 問?
撐樓主
依家你好大可能要硬食
主要當左你續左約+冷靜期已過
唔想硬食日日屌鳩佢地+搵其他渠道(消委會, 報警…
希望迫到佢地取消番之前無得到確認既續約,
完約前60日先可以cut寬頻唔再續約
但係解約要多過30日 少過30日就逼你自動續約
即係剩係得30日時間俾你去取消合約
之前俾中移動屈過plan
最後要報哂通訊局先cut到
認真,個個call都有錄音,邊有得呃
見到hkbn就唔好聽
仲有一個月到期就send cut form
之後就會開靚價嚟
如果咁講,
係睇人
唔係睇公司

條陷家產要屈你點都屈你

同埋可能我用左好多年中動電話?
佢都唔敢屌我
如果去門市可以打尖個種帳戶(佢聲稱)

不過上網穩定,
收費差不多算啦

但香頻比人屌到仆街變有線2世

得網上爬,中動,數通用
香港無乜揀

用誠仔網上爬囉
交月費當儲分又可以去CLUB換下野
黑卡陳你間公司會唔會屈人賺錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞