我中左香港寬頻大伏 有冇巴打救到我

428 回覆
1320 Like 35 Dislike
咁長點睇
如果係我,我就大番佢夠膽你就唔好比我cut 到

我每日落門市擺低一蚊

再屌走你十個潛在客戶

玩,我大撚把時間同你玩
你估有線咩
間垃圾同人鬥劈價新客99蚊仲送disney+玩到蝕13億
咩地址
你太蠢,本身收到續約sms就證明條友做緊仆街嘢,既然佢做緊仆街嘢點解仍然信佢講
一早應該用now啦
所以依個時勢你唔害人已經係個好人
佢第2日直接續左
依度已經可以知道對方做緊仆街嘢,無續都幫你續,對方誠信破產,唔應該繼續信
一值都覺得消委會無乜用
呢個情況你報警話有人冒認你續左約,
再拎住報案number去通訊事務管理局,
順手問埋海關呢個情況關唔關佢地事,
不過事前問一問屋企人有無幫你續過約
其實應該點都兩年轉一次公司,點都會平
你po左上連登 佢仲驚過你
做好人唔等於唔洗防啲仆街,細細個已經成日聽害人之心不可有,防人之心不可無,何況香港咁多仆街,係一定要嘥少少時間防啲仆街,唔防既話一中招反而嘥更多時間心機,得不償失
我都比佢地屈過 企硬!
唔交錢咪得
Lm
未必,網上行續約平過新約(一百蚊唔洗又唔洗再俾安裝費),hkbn新約平過續約
我另一件事同佢地拗左3次先肯免
有錄音?
搵通訊事務管理局啦
同你有類似經歷 同個cs講都係hea尻你
直接email同ofca投訴cc去hkbn個cs email
第二日即刻專人回覆搞掂同叫我撤銷個投訴
2, 3字頭打嚟唔好聽住
Google吓個電話號碼
有用至打番俾佢問佢做乜打嚟

唔聽個電話就唔會轉駁去真人屈你續約
用HKBN App個個月check個價
臨完約前一個月減價啱心水咪用App續
又唔會幫你subscribe埋啲垃圾嘢
要,好撚煩,又要問佢拎form又要郵寄
呢個年代嚟講都幾刁難
我都係話已經寫左信比電訊管理局,一齊聽下錄音睇下邊個錯,先攪掂
每次佢打黎講完咩優惠
話你大廈更新左光纖
都係想你轉貴plan或續約

其中最重要一點係
佢會再同再confirm你姓名身份證
你俾左身份證就代表你批準左
所以死都唔同佢做身份確認
老屈下最多扮搞錯,打份閪工仲要幫公司偽造文書搏坐監?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞