我中左香港寬頻大伏 有冇巴打救到我

428 回覆
1320 Like 35 Dislike
引用個人資料條例拎你同意嘅紀錄
上年定前年我新屋苑新客 簽2年預繳哂就送返足2年佢間e shop既coupon 真係搞手但求打個和 最好笑間Eshop 最後執埋 好彩佢有良心肯比人換其他野coupon
東張….
完約前9個月
佢地電話都想屈我…
我即刻email拎左張終止合約表格
寄返過去,話完佐合約期就終止合約
呢間支那公司你都敢幫襯,幫你唔到喎
啲賤種公司就係欺善怕惡
係呀屌
蠢咗咁多年
今年企硬唔鳩再聽電話
最後offer平幾十
屌我仲以為keep住原價已經係好
之前我都係啦
你想cut永遠都cut唔到
還嗰啲機又麻煩
其實應該唔太複雜,搵ofca就ok,單野咁鬼好快cs 就會出手
留意返,唔係合約期內唔用佢服務
係早半年話俾佢聽,合約完結就唔用佢服務
跟翻佢玩法cut
有位ching send左出黎
記得好似唔cut就當你續約
記得唔太麻煩的
我果陣就到期cut
跟佢段野講寫個form交門市之後收email cut左
同埋門市係唔會比cut form你記得自己影印
正常情況下,應要有讀合約同録音兩件事
所以去通訊事務管理局投訴
本身續約都無問題但次次都加我幾成價,如果唔應承就日日打電話黎煩但又唔肯原價或貴少少,本身同一個plan新客都平過我依家唔想煩send完cut form就有人打電話黎問之後就有一個合理續約價
好仆街
佢咁夾硬屈你,分分鐘告佢地詐騙都仲得,林作都拉得呢單實告得
但你屋企都要用寬頻,所以你要轉左broadband 先
不然你一路用佢服務,一路唔交錢,理論上可以追
香港寬頻班sales根本就係老千,搏你唔知市價,搏你唔知條例,搏你怕麻煩,呃得就呃,毫無人性。所以同佢地講都嘥氣,最好就係直接去監管機構投訴。
建議大家唸辦法錄音
因為今時今日香港已經唔同左

d sales 9好鍾意講大話、甚至屈你
試吓帶把刀上去
去電話公司check 埋通話紀錄
幾時開始玩到屈續約咁撚癲
留名待睇
仲有一年左右到期
學到野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞