我中左香港寬頻大伏 有冇巴打救到我

428 回覆
1320 Like 35 Dislike
唔會,我認真研究過,呢d最多都係計欠交服務費,唔係債務,所以唔會影響信貸紀錄。

雖然我次次cut約都有交(就係等佢計次楚條數先交)
你是不是中國人?你是不是中國人?
我都中過,好彩快手第二日覺得唔對路就落門市cut左

佢打黎話幫你hold住個優惠俾你諗幾日,其實幫你續約先再俾果幾日冷靜期你要黎諗

佢話幫你hold住已經要小心
真係玩野
我都俾佢地陰過 一直用緊信用卡俾錢想問下遞form cut左張卡佢地係咪會收唔到我錢
我朋友用1010都試過咁
幾十年仲用呢啲手法既就用返以前既手法對付
要扮癲屌鳩佢 等佢覺得冇任何辦法去令到你續約
Ps:好彩今年已經轉左
Smartone有冇終止合約表格 上次條撚樣同我自動續 我打去屌柒佢 佢話會幫我取消 但唔知係咪真🙏🏻🙏🏻
佢地肯受理樓豬單case,今個月內就有人同你取消喇
總之任何情況都唔好應承

話返去諗下先
你原合約 tnc 又冇寫會自動續約,唔續要幾耐通知之類
我之前都差啲俾佢自動續約,完約前半年個sales打黎係咁sell我,我好清楚講考慮下先,佢就話如果要留個plan就兩個禮拜內打返俾佢

然後幾日後我收到email佢私自同我續左約,我即刻打返去搵佢取消,佢就話而家公司政策係會自動續約

我之後打返hotline問又話要本人同意先得,續約有14日冷靜期,但如果我冇check email根本冇可能知,個slaes就係搏你冇為意,過左14日就冇仇報

現有用家:完約前兩個月都唔好聽任何電話,就算聽左都絕對唔好同佢對身份證,佢確定你本人後就可以自己同你續約
有冷靜期應該可以 cut
冷静期是簽約後才會出現,樓主下次要小心。
小弟2008年用到而家, 太熟對家手法
去海關,消費者委員會廢架
HKBN而家成日屈人俾錢
上年試過商舖轉舖位,佢夠膽死開轉舖費$6000
個上網plan月費先2百幾
$6000已經係2年約嘅價錢

之後我放棄呢間濕鳩野
走左去SmarTone申請個5G流動wifi plan
計埋HKBN剩餘合約嘅月費都仲平過俾轉舖費
完約之後永不錄用HKBN
私隱條例 data access request.
冇續驚閪
唔交錢等佢告
上庭就會知邊個冇證據鳩up
早2年試過, 仲屈埋我帶手提號碼轉台去佢到。
嘈到話去海關先退錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞