我中左香港寬頻大伏 有冇巴打救到我

428 回覆
1320 Like 35 Dislike
依加啲電話唔俾人錄音真係好on9
轉台都要交form?
TLDR
樓主已經有文有路,好清晰,冇1999
推上報
要香港寬頻攞段續約錄音出嚟
同佢講冇嘅話會直接去報警同報消委會同東張西望
如果簽嗰份約係冇寫話自動續約,直接打上Hotline問佢員工編號同佢講叫佢錄音直接喺嗰個call度同佢講:「根據我同你簽嗰份合約,我冇授權你XXX公司自動續約,我而家拒絕你呢間公司嘅附加條款同我自動續約,我要直接喺幾年幾月幾日終止呢份合約不再續期」

其實好多人喺人哋sell嘅時候話諗吓,其實直接拒絕就得㗎啦,反正佢今次唔得之後一定會再打嚟sell你
一講起香港寬頻
我只會諗到不良銷售同捆綁銷售
聲譽臭到死
之前嘅Plan要裝myTV super更加CLS
非不錄用
依家東張西望好似有用過啲政府部門
消費者委員會又係廣告雜誌嚟
HKBN不嬲仆街
不過都無得揀,同pccw兩舊屎
可唔可以追番精神損失
Lm睇結果
之後一直收到好多電話,我每次都係話考慮下先,但佢一想同我對ID我就唔俾,之後完約前都冇俾人擅自續過

上面打錯係未到完約前兩個月都唔洗聽電話,因為完約前隨時都可以續約,慳返唔洗聽咁多垃圾plan
自己錄埋音
香港寬頻又真喺好撚9,當舊客狗咁撚,公司上網同電話一直加價,加到就嚟二千蚊一個月300M,就完約叫佢減啲,死都唔減,其他上網報比我幾百蚊,個價幾錢話埋比佢知,都喺企硬,最後谷9氣轉撚咗

過兩日佢收到其他公司入紙轉電話,即刻打嚟屌9我,仲屈9其他公司冇入紙改,唔續約個電話會冇埋,仲要收幾千蚊幾日正價服務,最後打返去另一間上網電話公司,佢話有入紙,叫我放心唔好理佢,話佢冇咗條水喉,每個月抽少成千數佣喺度發爛,宜家收到香港寬頻打嚟都唔會再用
話比李+x知就得
呢間嘢實在太撚賤
試過打嚟話幫你升級,當時無為意,佢亦都冇講價錢,就以為係免費。無耐即收到電郵,有份新合約每月加左成舊水
即刻打去屌柒佢祖宗十八代然後取消返
臨完約又係咁打嚟煩續約,因為實在太撚煩就話轉左台
屌佢老母仲一日打3-4個電話嚟同佢講話再打嚟就報警先無再有人煩
係真係確有其事的,exactly 早六個月就會搞你。
你話"考慮吓",佢就㩒掣by default 當住你續約先,跟手再send個「確認續約」email 俾你
超狗
我好彩及時睇到電郵,打去CS, 斬釘截鐵重申唔續約,佢就會話「Ok, 有21日冷靜期,所以可以取消續約」,即時收到確認取消email, 先可以放心啲
間公司完全就係想側側膊,朦混過去
若果要正式確定終止服務,就要等60日前,先接受辦理
聽你咁講,即刻check返張約
唔同scenario
佢現在屈個客續咗未來24個月,即係2023年7月4日agree 續 "2024 一月 至 2025 12月" 嘅服務
佢會話 只接受辦理60日之內完約的終止服務
你以為你今年11月可以搞「終止服務」,佢就屈你「2025年11月初」才有資格交Cut form去終止服務
@0@!收到
pin pls
打去張開西望
300M要二千
感謝師兄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞