我中左香港寬頻大伏 有冇巴打救到我

428 回覆
1320 Like 35 Dislike
呢間公司正在走有線的舊路, 股價都好差
幫你推啦 hkbn真係我所見最差嘅香港公司
hkbn真係cls 日撚日打黎問續唔續約 講左十幾萬次唔續都keep住打電話 最on9係佢張cut form要我3日內download 7日內寄比佢 2023填form仲要print出黎寄 真係cls
消委會垃圾嚟架
無法律效力架
搵東張西望好過啦
宜家反而有線cut約最簡單
屌 啱啱pccw轉左hkbn

不過之前轉黎轉去 都cut到

其實就到期你都諗定用邊間架啦 決斷d

話到期唔再續
同埋我懷疑佢開數追呢個月quota

開左單 之後冷靜期幫你取消 到時追番另外個月quota

告佢啦
唔係呢份 琴晚問佢哋拎咗
佢哋講嘢勁撚鳩
出年一月完 今年六月已經係咁收到email同電話叫續約
打嚟話咩可以升級1000Mx2 定乜柒
叫我乜都唔洗搞 淨係等師傅上嚟睇睇
下一句問佢係咪要再簽約同價錢係幾多
個價係貴左成倍 on9
痴線擺明想你硬食
班撚樣真係食撚屎
舊客已經冇優惠
仲劏多筆
奉勸大家聽續約電話小心啲
想問份form 邊度搵到
邊會咁易俾你聽
我係打去叫佢email sd嚟
口頭上同email都留返個取消合約嘅底先
不過你可以Google 「服務取消合約」
有佢張form down
其實應該去通訊事務局投訴先啱
今時今日
真係得on9仔先仲用香港寬頻
續約永遠貴
新用戶永遠平
直接告鳩佢就得
好耐之前聽講過客同上網公司/電訊商簽既第一份合約入面有關於續約既條款,如果到期會默認自動續約,一定要你主動去門市填野簽野證明不續約
以下是對原文的歸納和重點提煉:

香港寬頻(HKBN)的兩位員工鄘先生和謝欣怡小姐詐騙和敲詐,將即將屆滿的兩年家居寬頻合約自動續約,聲稱本人已確認續約事宜,並提出兩個選擇:賠償新合約價值或使用新合約優惠。本人從未確認或簽署新合約,要求消費者委員會為此事公正處理。

詐騙和敲詐的流程如下:
- 本人收到HKBN通知合約即將到期,並打算在9月處理終止合約事宜。
- HKBN員工鄘先生於7月9日聯繫本人,推銷新合約,本人表示考慮。
- 第二天,本人收到<服務續約確認通知>,立即回覆表示從未確認過續約事宜。
- 鄘先生聲稱電郵不影響舊合約,並要求不領取贈品以免觸發新合約。
- 本人未理會此事,等到9月打電話給鄘先生,未果。
- 10月7日,本人去HKBN門市處理終止合約事宜,被員工趕走,要求12月才能終止合約。
- 10月13日,本人接到HKBN員工謝欣怡小姐的電話,聲稱本人確認續約。
- 本人強調從未確認過續約,被要求賠償新合約或繼續使用新合約優惠。

本人拒絕接受新合約,不會被敲詐,要求消費者委員會公正處理此事。

請消費者委員會幫忙處理此事。
去置頂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞