我中左香港寬頻大伏 有冇巴打救到我

428 回覆
1320 Like 35 Dislike
感謝Ching
收到 ching
啱喇
政府搞咩夜繽紛 應該成立部門打擊呢啲有關電話嘅投訴同罪案 佢哋隔住個電話就老屈 吹水 段錄音係唔會播返比你聽㗎
愈來愈多你呢d垃圾
越來越少你呢啲清泉
祝樓主盡快解決此事
去睇精神科醫生寫份報告出黎講到你精神受損嘅話可以試下
見到有人提到錄音, 我覺得IOS無哩個功能真係廢到無朋友,
口同鼻拗事主要返轉頭問HKBN攞證據真係柒到喊出嚟
無簽野佢自動續左咁係佢偽造簽名?犯法wo
佢哋唔係簽名confirm contract,話電話確認已經當confirm 問題係屋企人根本冇應承過,叫佢哋俾錄音又話confidential 一份contract點都有條款同細則,一個quick call嘅時間點夠解釋完? 呢間真係cls公司
根本啲staff係慣犯
會拎你id pw 係佢個網上商城買點數卡再入你數
打去理論就話個pw得你知
笑鳩你係咪話比屋企人知用左

全屋得我識上網
仲點半夜兩三點買隻冇玩既game既點數卡

硬食千幾

最後報消委會

呢間野真係比錢都唔會用
Push
報海關報警署備案
遲啲如果證明對錯就去開單訴訟索償一切損失
cut form 係未一定要郵寄? email得唔得?
你到左期就cut左個自動轉帳,打電話要求重聽電話錄音,唔提供去報警備案,之後再去消費者同通訊進行投訴,電話錄音你要講明有我確定先可以收費,無的話收數佬上黎直接屌7佢己經報警
如果真係好想攞電話錄音聽返
你可以試吓用個人資料私隱條例問香港寬頻攞
電話續約實有一個部份係對名同對身份證號碼
呢啲資料已經構成你嘅個人資料
你有權按照法例去索取嗰段錄音(唔止個人資料部份,係完整)
你可以向香港寬頻提交個人資料私隱專員指定嘅表格https://www.pcpd.org.hk/tc_chi/resources_centre/publications/forms/files/Dformc.pdf
不過留意返香港寬頻有權向你收取合理費用
份表格可以交去佢哋嘅私隱資料主任
https://www.hkbn.net/personal/cmsdata/content/queryPdfContents/9uZ2PD3gDOoY7BIb0KMaYJ7gj8vE7dXFUKYETV8KXU.pdf
咁撚黑
同你一樣 我前一日話要考慮,過2日就收到email話我指示要續約,我即刻網上搵cs cut
我阿哥一樣但係佢無check email,到發現時已經過左14日冷靜期,cut就要賠錢。

而家個CS話查左係已經續左約,最多新約比返原價,但係原價都係貴其他寛頻百幾蚊一個月。

最大問題係個sale同佢講延長冷靜期到11月,11月前都可以cut, 而家都係嘈緊要攞返錄音。
我今年12月中到期, 佢又係6月果陣send左份確認續約既Email比我
等我聽日去寄番封終止服務form比佢先
仆街, 同你同一個situation.....
咁你咪已經係苦主囉
聽日先send cut form要賠你成份新約呀
打上去啦
你本身份約有講會自動續約之前睇過 要send cut form先得
滿約前一個月取消就得,佢地可能會要求你填指定表格,但會側側膊唔 send 份表格俾你,等兩日收唔到就可以要求去門市填 cut 約表格,而續約會有個確認錄音要聽,聽完仲要你答野先成立,如果你確定無答應過洗咩理佢
師兄你又過左火。hkbn閪還閪 斷估唔會偷你料 上網買野呀

就黎屋企爆水喉都入hkbn數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞