我中左香港寬頻大伏 有冇巴打救到我

428 回覆
1320 Like 35 Dislike
係。。個謝欣怡就係廣州人
有冇hits要嘈到點先搞店
我岩岩腥埋去通訊局了!
WIKI Wong 自從賣咗盤後就係咁
美新港
你只要夠惡兇返佢佢地就會死狗咁幫你取消
我打左去, 佢話我個新plan 11 月頭先過冷靜期, 衣家仲cut得切。
我之前個「未生效計劃」入面本來有個續約plan, 衣家冇左了。
反而我部韓水fold5 default係可以錄音call好實用
冇用
佢而家轉咗玩法係你要先send email 去HKBNbroadband@hkbn.net
要求提供服務取消表格
跟住佢會回覆要你係同一個email覆佢唔續約原因
跟手佢會覆返一條link 係列印服務取消申請
張表上面有晒啲資料
你只要對一次同簽署之後要郵寄返去
冇得by email 提交
我寄信
有線寬頻??

各位巴打 我收到HKBN某經理電話
今次似乎妥協左 但未知佢呢個Email有冇咩玩野成份
佢聲稱話可以登入填Form取消7月既自動續約
呢個過程有冇需要注意
無啦,知你會搞大就唔會嘥時間,去劏下個客好過。
不過都建議你寄咗form之後過幾日再打去follow up,確保佢哋收到之餘問實個cut Off日子,同埋問清楚有冇賬單上其他問題。
應該冇
早幾日cut同你個email 格式一樣
但係記得要對清楚張表上面啲資料
各位巴打,我收到HKBN某經理電話。
今次似乎妥協左!但未知佢呢個Email有冇咩玩野成份 。(就岩岩3點半腥過黎)
佢聲稱話可以登入填Form取消7月既自動續約。
呢個過程有冇需要注意。

(有你地既幫忙 暫時成功左一大半 多謝巴打們既力量 )

因地太濛,內客如下:

賬戶號碼:XXX
親愛的X先生

多謝 閣下選用香港寬頻網絡有限公司(「香港寬頻」)服務。

我們很遺憾於2023/10/16收到 閣下要求取消本公司的服務,請根據以下步驟完成服務取消申請:

請按此以賬戶號碼及「我的戶口」密碼登入「服務取消網上平臺」,如閣下 從未登入「我的戶口」,請按「首次登入」,依照指示輸入賬戶資料以獲取登入密碼。 請於3日內登入「服務取消網上平臺」操作,若逾期未操作, 服務取消申請會視為失效。
登入後,請核對要求取消的服務資料。
如資料無誤,請列印並簽署「服務取消申請」, 及郵寄至 : 九龍中央郵政局郵政信箱73910號

如有查詢,請致電客戶服務熱線128 100。

香港寬頻網絡有限公司
客戶關顧部謹啟
(此電子郵件由電腦系統自動傳送,請不要透過此郵件回覆)
登入填野每一頁都cap晒圖先
最驚係佢條link唔係取消 而係你登入代表確認左某d野
Thx 巴打 而家Cap緊圖!
依間野好多年前直到而家
網上都一路有人屌佢係黑店
真心唔敢用
張開西望
賠錢提前終止合約 都係取消服務
你係咪打上熱線同佢講話唔會續新約
佢再同你聯絡個時係咪用HKBN電話打俾你?

取消7月既自動續約, 可能係想你承認7月時續左約
之後你呢份取消自動續約form有咩唔岩無效既話, 咁你取消不成功再加埋承認7月時續左約
點都好, 睇清楚D文件好, 電話內容叫佢email黎白紙黑字寫清楚好
我之前登記咗麥當勞個HKBN免費上網PLAN,本身零月費,使唔使特CANCEL?
依家好多通訊公司都係咁⋯自動幫你續,根本唔應該咁樣「自動」,完合約正常就停止㗎啦!

返工啲合約都係要傾過先換新合約仲要簽多次名,都唔會無啦啦出電郵乜都唔洗傾就話自動同意續約。

呢啲公司真係有病!未經同意就亂咁嚟。
LM 跟進
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞