以巴戰爭打咗3日了

609 回覆
9 Like 74 Dislike
戰爭既野邊個贏家邊個有理,當年日本仔都係睇唔過晚清腐敗想東手幫手進行工業現代化,但輸左都被人屈做侵略者戰爭犯罪
咁似講緊2019香港人自己攞黎
未打完 唔當輸
咪話左巴人都唔係好人 但同你搶人地又係另一回事
其實你一句可以總結,就係巴狗輸撚咗抵死!
中國人比人屌打太耐,植下戀殖情結
yes
講歷史話咩地方係邊個國家真係得啖笑,古而又古睇來要還返地球比恐龍。
咁要擴張土地唔一定靠武力,雖然背後最少要有武力震攝其他人。
武力可以解決問題同支唔支持直接武力解決問題係两回事。
資本主義目的就係比個途徑你唔需要用武力解決資源問題,世界弱肉強食就一定,時代進步人類係可以用更文明嘅方法解決問題。
睇哂 似你唔明人地
其實無問題,呢個世界永遠只有成王敗寇

邊個佔邊個關咩事
輕曬機既傻燈仔:5毛block
估唔到巴勒斯坦都有請pr滲入連登
香港從來無主權過係事實
你最多都係爭論係大清定中國定英國定邊個統治過
你有冇主權有冇獨立係未來嘅事
但連登仔又會同情新疆維吾爾族,明明都係蛔
以色列人走咗之後巴人先入去
以咁多死傷?
猶太佬文化,美國班猶太佬商家都係靠依d損人利己賺到盡
關你撚事咩 東亞懦夫
宜家就係中國統治,唔洗爭論
係啊緊係無嘢爭論
如果唔係中國統治咁啲人叫獨立係叫乜春
跟本以前係點係irrelevent
重點係而家呢個moment係以色列人既地方
有本事咪搶番番黎囉
第一,耶路撒冷一路都係猶太人聖城,佢哋一路都無放棄過
第二,嗰度本身二千年前就係猶太人嘅土地,係俾阿拉伯人搶咗
第三,阿拉伯人一路都欺壓開猶太人,猶太人報復有咩問題?
第四,阿拉伯人咪又係搶返嚟?有咩資格阻止人拎返?
打贏就冇事
怪邊個
因為呢場仗搞到2023年全球供應鏈失衡+物流 糧食 能源危機到而家都未搞得掂 都比你講到世界無變過 真係井底之蛙
你係就正正經經覆人
冇啦啦拉埋香港嚟講 on撚9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞