以巴戰爭打咗3日了

609 回覆
9 Like 74 Dislike
多鳩餘
你咪試下用呢個劃法嚟劃香港囉
香港從來無屬於過香港人添
呢種史觀只講政權輪替,「誰拳頭大誰正確」
次撚次同連登仔高登仔拗到最後一定係用呢種思維為以色列所作一切開脫
無視種族居住分佈
同中共思維「要地不要人」根本無分別

想唔想信都好
有幾撚憎左膠都好
巴勒斯坦自己幾撚閪幾撚廢都好
錫安主義者就係打撚住「自古以來」旗號
處心積累從外以來嘅殖民者
再上面張圖準唔準都好 呢樣野係無可爭辯
佢淨係想各打五十大板啫
以色列同巴勒斯坦衝突,又無端端攞晒成個阿拉伯落水, 附近嗰幾個阿拉伯國家都話,一哥沙地阿拉伯先同緊以色列傾緊關係正常化。國力黎講以色列贏幾十條街
以色列二戰之前遺留嘅問題比你講到咁簡單,你就無視種族居住分佈,以色列係加薩殖民者都講得出
真,自古以來就係猶太人神聖不可侵犯的領土。
你話唔係中共嘅ok
但係中華民國輸家就咪提啦
駁唔到
駁咩呀,真係神聖不可侵犯的領土來。耶路撒冷係猶太教聖地。
從小聽到都係玩圍毆,但都無咩野用咁
阿拉真主就係叫打佢全家
第一次中東戰爭幾耐呀,嗰時其他國家想攞着數攞唔到,之後咪走鬼晒,沙特今次有無出手幫巴勒斯坦?
二千年前猶太人都住緊
印弟安人都住美洲
我無怪
仲有內地手機禁用andorid os
美加退休基金限制購買紅色企業同債券
你問我邊樣好笑啲
我一定揀豬肉啦
繁體支那,連登仔點會唔笑佢地?
有邊忽唔係事實先?

其實如果係以色人真係有心趕絕巴人,點解又唔見Fatah 咁多爹。自股以來真係唒氣,唔該全部回復roman expire 先。

加沙跟本係毒瘤,Hamas係毒瘤中既毒瘤,跟本成個中東就係搵Gaza 笨用來試鳩美國水溫,咁你溯源應該屌既係中東d 猶長,而唔係以色列。Gaza d 人民蠢都唔係以色列既責任。

Otherwise, 如果跟你邏輯走落去,咁應該北韓純治翻南韓。
難得有正常人

好心D人就唔好用中國同中東千年升戰做類比比較啦
真係無樣野代入到, 超錯
錫安主義者本身都唔係諗住霸晒?
呢句有無過份咗?
「那裡本身只有一堆黑人 不足掛齒」

ching 好似好熟地緣局勢
但去到自己解讀埋當時人嘅民族情緒同取態
去為錫安主義者開脫未免太撚過分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞