以巴戰爭打咗3日了

609 回覆
9 Like 74 Dislike
成班領袖被逮捕都好地地
咁你所謂十年係點?
我咪同你講唔理遲早,講拳頭囉on9
巴狗咪阿拉伯人囉
唔重覆喇自己追故啦
不如你睇下呢個世界有咩防空系統可以同時截5000支火箭
按你邏輯,所有做唔到嘅系統都係廢嘅,所以愛國者、薩德、s300/s400/s1、紅旗全撚部都係垃圾
2019年班香港人全部認罪
巴勒斯坦人同意
2邊都係垃圾人種黎架啦
不斷互打係最好 打撚死晒佢
唔敢賭?
所以咪話講拳頭囉
咁都唔計點先計
佢撐得好辛苦
其實如果成王敗寇係合理,
中共霸佔東突土地,溝人口,再將新疆人困喺集中營,
你又覺得合唔合理?以上我覺得係唔合理。

但以色列成王敗寇,將加沙變成大型集中營,
就係合理?

嚮我眼中你班地球人不論立場都係班生蕃,
只懂鬥爭
人哋本身都無趕走,立國嗰時都係一人一部份,係阿拉伯喺人哋立國嗰時就諗住趕走人,結果唔夠打,而家先俾人趕走
你打鳩人先,人哋拎走你啲嘢當補償有咩問題?
台仔買得,日韓買得,歐美澳買得
係你個關係好嘅中國唔買得
笨大真係大笨
上面仲想類比香港人同維吾爾人做巴勒躝癱
東漢末期,曹操同袁紹係同一班人
三國時期,曹氏司馬氏係同一班人
最後點
歷史又唔識淨係識講光復
弱智
雞蛋與高牆,今次好似多啲人企喺高牆嗰面
第一,維吾爾人無率先侵略中國,同巴勒躝癱個case唔同
第二,以色列人有無強迫巴狗改信猶太教?有無強制勞動?有無迫佢哋用希伯來文?冇既話點同?
第三,的確以色列會斷水斷電斷燃料,但次次都係因為哈馬斯打鳩以色列,人哋還拖先咁做

所以拎以色列同中共類比根本完全錯誤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞