召喚痴線西 (242)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
喺外國住咩都要自己落手落腳,冇人幫,一定辛苦喇
請工人/鐘點唔係唔得,好少人afford得到
始終喺歐洲,人力先係最貴嘅

睇kiko生活又唔覺得係好有錢到afford到下下都係自費fs
如果唔係應該喺香港嗰時都有跡可尋,點會去到英國先忽然咁有米
我估佢老公可能係喺fs做嘢,有benefit都好正路
所以佢哋一到埗,或者放長假期都會帶啲細路去fs
酸黃應該都係大佢地少少?想像到拍埋去會係師奶同幾個𡃁妹影相咁都難怪家樂仔冇乜同佢出街
個個都好似酸黃咁一日食兩餐omakase坐business要打鑼打鼓話俾全世界知咩
真心佩服小B同kiko 似真係為咗小朋友好 去到新地方就算辛苦都頂硬上
唔似得隻肥豬有工人又有得去旅行去玩都日怨夜怨
小b係一個情緒好穩定既媽咪
每次有人問佢一打二辛唔辛苦佢都話唔辛苦
好有愛呀
嗯 你咁講都make sense
我記得佢係香港時都唔請工人 靠婆婆同月子餐 自己湊善兒同做家務
如果真心有錢又應該唔會咁辛苦自己
大家都係港女 不過吉係一個屋企有d錢又讀到下書咁 少d mk味
點解好似有啲撞樣
好似農民
有諗過會唔會係佢老公係四季staff
見佢都耐唔時去四季uk staycation
去東南亞先坐business 咋
長途機又坐唔起
佢啲tone 好撚煩
咩 香香的 臭臭的 美美的
喺英國無飽飯食
kiko老公係做咩職業? 點解好似唔見人,佢佢地兩母女相依為命
吉吉都好MK
係喎明明只係去過一兩年講到自己返咗home country咁

我記得早排啲人qna問佢幾時移民 佢已經轉咗口風話未必咁快 屋企人有啲事咁上下

分分鐘今似嚟”視察”之後發現乜都貴晒
發覺充唔起大頭鬼住London 無得日日食好西

之後求其話觀察完唔適合居住 屋企人有事 唔放心決定留港消費 送小朋友去ischool都一樣姐

條小腿就快粗過頭
條大腿有無50磅
唔好咁啦 酸黃好滿意呢張相 覺得影得好瘦架
都幾肯定已經係P咗
唔上鏡姐 kiko有po過全家福不過遮住老公個樣
吉吉好撚中意講蝗語
雖然佢係黃
仲要印象中佢講過係nottingham讀書
明明係啲比較鄉下既城市,又講到london好熟悉既感覺
唔講以為佢係london讀書
睇唔起啲細城市
但又住唔起London 啦
最重要係過到英國就一定冇依家咁多廣告
佢臉型真係好恐怖
係咪打針打到咁
廁紙都需要搵呢啲垃圾kol賣廣告真係弱智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞