召喚痴線西 (242)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
好似啲支那阿嬋
平心而論 佢嘅學歷好過好多KOL喎臭雞ftm無u 南瓜野雞大學 臭雞兩姊妹 仲有其他kol唔記得 連大戶人家間u 都唔係5大 但唔記得左邊間
哇 佢肥同大骨左好多
獨立屋連大花園喎
未必㗎
讀law屋企人冇人脈嘅話其實仲慘
mmc係人版,10優,劍橋,都係要靠選港姐出咗名先返返入去
其實好多最後去曬考狗督察
屋企冇經濟壓力嘅話,可能真係做吓kol仲好
影吓(自以為)靚相,收吓禮物,出吓event,輕輕鬆鬆
仲好過去lawfirm做到隻狗咁
屋企人似係有啲學識 可能係專業人士? 大埔我估係康樂園 千幾二千萬早年買落應該無依家咁貴 算係有錢過好多KOL但係都係中產未係啲咩大戶人家啦
5大
唔否認佢好過其他kol
但5大呢個名真係應該好少人會咁講
5大係唔係計埋藍jade quit咗嗰間city
牛仔褲+黑boot 佢襯到好大陸味濃
law性價比極低 最後搵到大錢嘅都係人中之龍
詐仔同mmc唔係冇能力做律師 係兩個都唔想每日困係律師樓做1x個鐘
窮人讀law又係搞笑 唔會有律師樓肯收公屋地址 你借唔到人哋私樓地址就唔好諗有實習
kol easy money點都舒服過返律師樓
無話佢學歷低喎
只係笑鳩佢明明淨係喺英國讀咗一年master
但d字眼字句表現到好似喺𠴱度大咁
仲有平時成日喺Q&A陰啲陰啲分享英國生活
成件事好尷尬
咁uk master真係一年就讀完 pkj去美國exchange加行畢業禮都話自己喺美國讀書啦
香港女仔真係唔會咁著 有老套味
我20年前見大陸親戚就係咁着 喇叭牛仔褲再加黑色有踭boot
有既 咪入local firm由低做起 admit左好彩都有40k 慢慢爬上去 不過都要預左一日起碼做十個鐘
Mmc返返入去??? 你都幾搞笑
人哋做McKinsey呀
唔係lawfirm唔係chambers

同埋佢選港姐前已有McKinsey offer
但佢揀咗要選港姐

Mmc點會係靠港姐build人脈….
佢中學起已經幫賭王家族啲細路補習
根本就識勁多人
如果佢47佢都算保養得幾好 可惜佢先27
賭王家族既細路都要搵中學生黎補習
冇 佢當年係沒有offer先去選港姐博一舖 撈左幾年明星先去返工 而家都辭咗職搞生意lu

當年英國讀書係靠詐仔女朋友嘅身份先埋到上流同學圈子 你所謂嘅「識勁多人」係林詐 唔係mmc用自己small potato嘅社交能力認識sabrina堆

mmc喺上流同學眼中只係一個nobody 10a? sorry係oxbridge每位同學都讀到書
係幫靚到不得了超欣補gcse啊嘛 mmc大學嗰陣同sabrina 佢哋玩 sabrina ex咪超欣親阿哥 四太喺澳門選議員mmc都有幫手助選 大家同一個圈子互相認識啫
佢選港姐前有幾把炮一回事
但選港姐一定係極速幫佢打開咗好多道以佢家景本來可能一世都打唔開嘅門
同幫有錢女補吓習,痴吓上流人建立嘅所謂人脈,完全係兩回事
由本來只係一個名牌大學畢業嘅律師,變成全香港人都識嘅麥明詩
其實如果係Gigi Hadid Kendall Jenner咁著就會變潮流尖端
佢著完咁柒係人嘅問題的
記憶中佢屋企有隻馬 之前ig post 拉頭馬
McKinsey啲鬼佬識鬼乜撚係miss Hong Kong
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞