Apple iPhone 15 Pro / Pro max ~自用 討論區 (2)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
睇用處, 但我諗絕大部分人SE都夠用
出去睇吓先
S7貨尾衣家抵玩,差唔多半價
可以平好多買到不銹鋼款
13pro轉咗15pm
大家放係褲袋定第二度
想請問邊度有?
我會俾工人姐姐袋住先
諗住13PRO 換15PRO
但好怕自己太大力整爆機背
用開細pro, 今代15pm 有5x同又輕左, 本身都打算上pm,
但睇完edwin 條新片, 又搞到我要諗多次, 價錢差720蚊已有pixel 7 pro 5x光學
edwin主要想講如果為左個鏡頭可以唔洗換大機姐
咁你係咪為鏡頭先
好多機會用到5x?
為個5x鏡頭洗濕個頭一心買15pm,已經買晒套mon 貼本身有p7p 但都係少用5x, 所以先咁苦惱聽日再去摸機feel 下重量先
walkin?
上佢個網睇訂都冇得訂
我用緊14 Pro, 都諗緊轉15 Pro定係PM好
就咁轉PRO又好似無咩進步, 轉PM又驚太大部
個5x 鏡頭好少可用到
我一路都係用細機,依家14 Pro, 諗完一輪決定換 15 Pro (但要用 GC, AOS 未拎到機)

換機主要係為咗輕啲同好拎啲 (我唔用機殼的),同埋可能今代細 Pro 會係近年最好手感果代,因為下年傳緊會加大個 Mon, 就算唔變闊只拉長,下一代單手操控 (eg 重量同 reach 上半部份)應該點都冇 15 咁好

另外雖然 15 PM 冇上代咁磚,但都未夠吸引力令我由細換大,可能下年有 Ultra 再拉大啲同細 Pro 的差距,先再考慮
用緊大白 個人覺得唔夠白 14就真係純白
雖然唔係pro 但想問下我部15 Plus買咗一個星期已經hang咗兩次機要hard restart(已經係最新iOS)想問吓有冇得去蘋果要求換過部?有拍片證明
佢都係叫你試左reset 先
promax你地會唔會set差到80%停
唔會 驚會唔夠電用
click一下個mic 然後再音量拉到最細
細pro 256 4色都有現貨, 512得黑同藍
用緊14 Pro +1
喺AOS買咗15 Pro Max但其實仲糾結緊

14 Pro 電去得算快,本身諗15Pro係因為手感重返11 Pro,祼埋機手感真係一絕

訂15 Pro Max因為電多唔少而且重量手感上今年feel落同Pro差唔多,係變咗單手揸唔到

糾結位係手感vs電量
我自己嘅話手感一定行先過電量電量呢家嘢好睇你使用方式 (Which is有恆心嘅話某啲細節位絕對改變到),同埋可以用輕薄型尿袋解決呢樣嘢但手感 (講緊部機嘅大細同埋重量) 本身Fix死咗係咁就係咁......同埋退一萬步坦白講細Pro我暫時未覺得真係倒水倒得好誇張囉,同Pro Max比較嘅話Pro緊係去得快啲啦,但就咁獨立個體咁講我自己嘅使用方式其實還可以接受。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞