Apple iPhone 15 Pro / Pro max ~自用 討論區 (2)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike

唔中意大機
雖然加幾舊就有max
樓上好多ifan話冇事喎,Apple係咪an狗嚟
我由14pro max升15pro max都覺非常直得
終於升到上有magsafe嘅機
之前全部無線充電都極慢

無知一問,apple原廠magsafe充電器(插線,唔係尿袋)有冇伏?
或者有冇其他同類產品又平/性價比高?
magsafe好難搵到話平
3合1個d接近成千蚊
有平的話我都想知
所以只搵到apple 原廠嗰個
二百幾 (未包插頭但我本身有)
其他牌子仲要睇有冇認證
睇吓有冇人有更好嘅推介
有啲三合一 二百幾 係唔係因為無apple認證?

尤其係三合一
又要made for MagSafe 同made for Apple Watch
實唔會平
想平啲嘅搵用返自己apple watch 線嘅三合一少一個認證
呢兩日都棍唔倒大藍256...假期無補貨?
MagSafe好易叉壞舊電,尤其是今年部機咁熱
上年大約幾時可以walk in 買pro
啲傻仔第一次買iphone
驗屍官咁驗 驚死自己蝕咗咁
上年應該要一個半月時間,今年基本上細pro已經任買
想問下點樣分邊啲typeC 叉電線可以叉到部電話? 我見屋企有啲type C 線叉到有啲叉唔到
very fast
有冇人知跟據過往經驗
每年大約去到咩時候 門市先夠貨可以任買?

小弟唔係好熟行情 幾年先換新機
有冇巴絲知宜家邊度有細pro原色256or 512現貨買
11 月中打後
mon 我又唔覺有咩大分別
每代iPhone 色水都有啲唔同
印象中13PM 呢代開始
整體色水已經靚左
11PM, 12PM 都係偏黃
我每年買之前都會去Apple store 睇display 比較
巴打邊到放/Trade?

準備14Pro 升15Pro Max
往年係咪呢個時候咩色都任買
Sor 幾年未換過機唔熟
往年應該去到農曆新年前
你不如試吓ir仲好
就算少咗人炒,Walk in都可能要等到下年
citi我加唔到落apple watch有無人知點解
其實多唔多人用MagSafe叉電 定係大部分人都係用線多?
都唔係懶得買嘅
原本諗住如果11月任買不如遲下先買
但如果要等到新年咁我而加落單了
唔該哂巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞