Apple iPhone 15 Pro / Pro max ~自用 討論區 (2)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
電話入面有得off beta mode 的
雖然我部機冇問題, 但都覺得應該要改善個散熱
張八達卡仲未加得番
有冇師兄都係咁
有無人知點解
係setting搵咗好耐都唔覺邊到可以較返之前咁
求magsafe 充座推咗介
payme過完面識別但對唔到身份...點搞?
hsbc反而好順暢
冇,我都fail晒
佢會cut晒你本身都增值方法
登入自己再入番
拎咗機後試影相
發現除咗1同5倍變焦影像清晰外
2-4倍影落似數碼變焦,有啲蒙蒙地起格情況

有冇人都係咁,定係1-5倍以內變焦都係清晰?
bro你試下上17.1 beta有冇改善
今晚試試
我由iPhone 5開始代代換,唔講啲10年前產物
講由XS開始,都未試過咁差,14Pro倒極都未去到咁嚴重

都唔明啲ifanboy 點解係都要咁堅持 無發熱無倒水
我由22號朝早拎機就開始用,呢個問題就咁多日都存在,我已經唔係拍片打機
我都Book定咗genius bar,但都預咗啲精靈實話無事
想問我平時下載既文件 要係邊度搵返
我係iPhone空間既下載項目係無野..
15pro 琴日收到機, 升到最新iOS 過晒資料, 無打機都覺有發熱問題, 希望之後有更新可改善下。
bro等你update後報告

13 pro/pro max,如果冇黃Mon問題,應該係近代最穩定既一部機
其實都有,但係而家啲Mon可以tune色㗎嘛,我都係夾硬自己調教返冷色啲我部13pro仲係到,不過裸跑嚟講15pro 手感我覺得真係好好
我記得iPhone 7 開始已經係有黃mon,嗰個年代仲有得apple store即場退機,我好記得我首賣嗰日開完見黃mon就即退,跟住隔咗個幾月再買都仲係咁就放棄咗
bro 15pro/pro max應該冇黃Mon問題掛?

我上手真機同睇Youtube d片d色水都好靚

14 pro /pro max我冇玩過,但玩13 pm部就黃黃地

btw,你長用iphone因為成日影相拍片?如果唔係samsung s23 ultra應該更適合因更穩定
我過完機,一用部15pro第一眼都覺得個mon係靚咗比起13pro
我諗唯一屌嘅真係發熱同電問題,如果iOS upgrade可以解決到就好
我好少影相拍片,我都係當普通電話咁用,但用咗11年iPhone,已經用慣咗唔想轉an機
walk in意思係訂完即日有得拎?
我見網頁寫available today, 網用gift card又冇得㨂pick up, 行過apple store問又話而家冇得即場買
係15 pro/pm個Mon色水真係靚,好鮮色

原來bro少影相拍片咁……都明既,用慣左一邊唔想轉就係唔想轉

我係ip8後先轉去samsung note,samsung果期都好多缺點,係note10打後先開始穩定,但耐不耐就出大獲野例如火龍U 888

難得S23U穩定好用所以推介下

我覺得15 pro發熱問題會fix到,只要降頻就得,apple最後都要面對現實去降
藍色如果用殼,冇問題啦

唔用既就免
想間下trade in 部舊機係咪一定要開封新機?
11轉15pro有feel 原色真係幾好睇
機過機 係咪經wifi 快d ?
正常的 唔好乜都話換 成個鄉下仔咁
T575
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞