Apple iPhone 15 Pro / Pro max ~自用 討論區 (2)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
係舊post copy過黎
1. 新機開機後可以Skip既全部Skip,入到主畫面為止
2. 設定>一般>軟件更新>17.0.2
3. 更新完再入設定>一般>轉移或重設iPhone>清除所有內容和設定
4. 返到嚟開機Setup畫面,設定去到靠近舊機轉移資料,跟住指示做放低部機,食下嘢又好,打個飛機又好,返到嚟應該都搞掂

想問下新機update ios係咪只有呢個方法?

躝啦三星狗,iPhone 起碼唔會同一型號係咁爆炸先啦

正當三星因電池問題正在回收Note 7。然而,在台灣,有網友爆料,未充電的Note 7竟然出現自燃現象。這名為陳某某的網友,在Facebook「爆料公社」,分享一張幾乎全部燒焦的Note 7手機,表示「燒到我的毛了~」,該網友說這是「睡覺的時候爆掉的,沒在充電」。如果這是真的話,的確是在家中放置「定時爆彈」。
做咩啫
我有用緊 iPad Pro 喎,我連 Samsung 嘅平板都唔買
ios17問題等更新啦
做佢男朋友係咪可以接收新機
屌原來15pro 唔怪得分手
唔係,不過係最快同最穩定。

正常一開盒,舊機放隔離 pair 入 password ,但連咗 WiFi 就一定要升新機去 17.02(呢期啲貨全為17.0),呢一 part update 要好耐,超過半個鐘而且經常會 hang 住冇反應,你唔會知佢仲要幾耐,好多時 hold 咗成粒鐘要強行關機重新黎過。

所以樓上師兄提供嘅方法,雖然多咗個 activate 同 erase 嘅程序,但反而仲快。
用電腦backup
但係itunes freeze左冇反應, , 頂仲寫backup緊
部iphone又勁熱, 係咪正常
原來係咁,唔該晒
去告蘋果啦!!!!
咁pk玩9你?!
炒燶咗新藉口
有無pro max用家有呢個問題
換焦不換鏡
https://youtu.be/5e6lHVM4TJw?si=h8jxhDw0wwNXnPhs
on撚9 payme驗證唔到
係WO屌
真係有d問題
下面有reply點設定 可以試試 唔得就去換機
我有
由其係拍video 15x 扁‘果陣
type-c有冇分mfi
同樣都28-29
而家轉咗乜status?
Gift card?
AOS貨翻到屋企開盒就見部機邊框有色差
想問下有無人試過換機
打完800之後有咩安排
唔係要等寄去驗屍咁驗有排先換到嘛
今日去applestore玩
個問題其實會唔會喺入邊有啲微細塵搞到對唔到焦?
今代QC好似麻麻哋
巴打睇清楚好啲
我發現佢對唔到焦就換唔到鏡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞