Apple iPhone 15 Pro / Pro max ~自用 討論區 (2)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
岩岩衞訊pro黑256變返9399了
你去電池入面睇下,check 返過去6日入面每一日,再按一按下面啲 App,photo, mail, iMessage, WhatsApp, Note 呢啲App 都會響背景大量做 indexing 同 optimize,所以好多人都話部機熱同電量倒水咁,但過幾日就正常返,起碼我自己目前一切感覺良好。

另外回返你關於 WhatsApp restore問題,重點係,機過機根本唔洗用 iCloud backup/Restore,一開 App 驗證後就得,根本唔存在加密問題。 你遇到相信係你WhatsApp入邊setting 問題。

信我我工作嘅其一 part 就係幫人電話過資料,上星期五開始起碼一日5 部,包括自己果部。
想問下 係咪要update咗17.0.2先過資料?
諗住攞機即場過資料 驚要等幾個鐘
有無人覺得影相影出黎有差異
例如影前係moon睇落好光 但影出黎成張相黑灰左
條差電線係咪一定要用原廠?
裝左CASE之後
左邊個動作按鈕有少少難按

Check有冇播歌
pro max 拍片效果 都幾勁
對焦既速度都幾勁
想問下轉來貨 10月3號?
唔駛
普通 usb type c 線就得
用緊原裝 case 冇乜分別
不過隻 case 用幾日已經花哂
有d又話熱再爆炸,有d又話完全冇問題,我好亂呀
白色呢?
有冇對比圖睇下
不嬲講緊係magsafe快充會過熱
係咪影左ProRes Log?

ProRes Log 係本身電話上還原唔到原本既色, 就會全部好似有層灰咁;
ProRes Log 係俾d 專業人士之後用軟件tune 色用
美版機同東南亞洲版唔同底板

亞洲版因為要實體sim槽, 所以改左底板, 兩個發熱最勁既野痴得好近, 一齊發燒又互相影響, 圍住打邊壚咁

美版得esim, 無實體sim槽, 底板設計果兩個發熱最勁既野分開, 發熱會均勻D 分怖去機身散熱
亞洲板測試係冷氣房最高去到45度, 出街去到50度
加拿大版都一樣係咁
我只係希望我部大機到左之後, 日常用唔好太熱就OK
特別之前見有巴打話一路用zoom開會, 一路叉電都overheat, 我就真係驚, 因為我成日都要咁做, 唔叉住又唔得, 公司班友開親會都要開video, 勁食電
拎上手feel到真係輕過14pro max好多
點買最平?
屌, 好撚想換左部Xr, 但熱成咁搞唔掂
有冇人覺得pro max 個相機有問題
間唔中開唔到相機
有時開到係影唔到相
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞