冷氣仔 你問我答(9) 我係wbb

528 回覆
6 Like 2 Dislike
變頻細聲d
但會有高頻聲

臭唔臭主要睇環境同使用方法
lf 不了
我唔覺
何解呢?
新居需要換全屋冷氣,應該需要用吊船,請問師兄有冇好的師傅推介?謝謝。
係三菱買番啦 。但呢家個外機底滴水,我估係冷凝水,其實可以點搞…我見樓上樓下冇裝水盤都冇事…
岩岩發現新問題,大廳分體冷氣裝係燈槽上面,開冷氣唔夠10分鐘就有倒汗水係鋁片百葉,冷氣機出風位附近都有倒汗水珠,請問如果想保留燈槽有咩解決方法?🙏🏻

裝修師傅意見
1)百葉換纖維物料百葉會有改善但始終近同檔冷氣吹風位可能倒汗水會係機身上
2)cut中間燈槽冇咁美觀都工程都煩會廷誤 收費最貴
3)冷氣裝其他位
買左部樂聲分體冷氣 次貨 , 信興師傳上黎話無問題 , 但近排又滴水 , 暫時用泥膠塞住先

https://lihkg.com/thread/3664371/page/1

有冇好D既解決方法?
想問下, 變頻窗口式有咩好選擇?
分別要部3/4匹同2匹, 夠平夠安靜就夠
想問問,我媽屋企有部trane分體,都十幾年機、依排開每15分鐘左右就會閃燈近20-30秒,閃個時變風,閃完就又凍返,其實係咪就收皮
窗口式冷氣見到入面發晒霉係咪冇得救?
同埋真心想問啲強會唔會經冷氣機入嚟
GREE GWF18CV vs GWF18DB 2匹
邊部好啲
請教
同問
我想換部分體機,但係屋苑要求一定要用吊船同持牌,好多都唔肯接,有冇巴打有介紹?
大金新嗰部resora XJ 點看?好似幾靚
𣎴過MIC
分體戶外豬腸喉 係咪注定會老化同漏水入屋?
準備買冷氣機 爬咗陣文
留言只為感謝Wbb ching一直解答各種疑難
入屋前嗰段兜低啲再U返上去就唔會。
新租個地方係用風管型機 (第一次用)

係咪都要洗隔塵網?

通常係邊個位拆出黎㗎?

唔該晒
想問下變頻話易壞過定頻
咁有冇話變頻個壽命大慨有幾耐?
美的同大松 師兄會推薦邊款多啲
唔該
屋企新裝修,想換部分體式冷氣係廳,200尺
想問買邊部好?係咪兩匹就夠?
兩老有啲budget但都想平靚正
追問一下點解LG不了?近排睇緊窗口變頻覺得LG呢款好靚

咁如果唔用LG窗口變頻(3/4匹+匹半)有咩推薦?
之前我曾經望過吓
評語係嘈,好嘈,同非常嘈
同依部野好鬼扁長,你望清個size
感覺係設計比鬼佬屋既窗用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞