P記分體冷氣狂滴水

53 回覆
9 Like 6 Dislike
千萬不要買P記分體冷氣,用左P記3年,2021買,2022開始滴水,未過保養搵原廠師傅上黎睇過 ,望兩眼,無發現,就收隊,但過一排又滴

9000買部2匹淨冷分體,但滴水,勁後悔

自己開蓋睇下咩事,發現有條隙儲左啲水
用保貼 貼住條隙 , 暫時頂住無再滴

P 記本身設計有問題
幾多功能都無用

有片 有相

https://youtu.be/2qn-KBVDFh4?si=LLfT_PtDUDe5IjIO

千買不要買P記分體,除非屋企無自來水

咁而家點算
係咪個去水塞咗咋
去水無塞,倒晒成支水入去都去到水
用保貼 貼住啲隙,暫時啲水無滴出黎
你咁啱唔好彩
買左件次貨啫
你漏水應該係後coil 水去前水盤之間罅隙. 樂聲係咁. 啲水出個位好似無滴水線咁向番機背入面漏落去. 好奇怪. Cs-c241ka 試過.

呢啲位倒水係上後背coil 就試到. 你倒水係水盤無用.
屌 我屋企個部衣家都係咁
請問巴打係用咩貼紙痴?
你都用緊P記分體冷氣?
分體冷氣都唔係咩新技術,咁都做得差過人,劣質。
唔知係設計問題定公差問題
不過咁都出到街
P記R記冷氣係明知有DESIGN上問題都唔理的
窗口機有個黑色送風葉, 用一排就會老化, 之後出風就會卡卡聲
P記一定知, 因為好多人投訴+叫人上去整
上到黎都係加雪油, 過一排又會係咁
我屋企果部2匹用左3年
洗左兩次機
冇穿冇爛喎

人地都寫左保貼+張圖都有BLUE TAPE
日立420都係咁
果個位會有水係正常
溫度轉變凝聚咗空氣嘅水份

下面條水糟裝得唔好 (側咗一邊)
或者去水位塞咗
都會令到水糟滿水, 然後滴水 (仲會冷氣唔凍)
試水盤去水,都係上網學,證明條去水喉無塞
因為啲師傅第一下就話塞喉case close.

咁宜家後coil 去水同前水盤去水有罅隙,係設計問題,可證明安裝師傅手工無問題👍🏻
巴打!我用 寶貼 貼住先咋,未諗到其它方法
永不錄用P 記 R記
咁垃圾都有
你部咩型號先?
我部panasonic cs-ru18yka
老實講, 唔用佢可以用咩
真係用格力咩....
唔知係咪洗過冷氣,拆過條水糟出黎關事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞