冷氣仔 你問我答(9) 我係wbb

528 回覆
6 Like 2 Dislike
我會建議
揀大金550 or 菱電420

細房用1.5匹會出現好多問題

如果我係你 我會今年買部美的窗口機求其用先
分體搬機我唔大建議
每個還是有唔同睇法
如果你買420 我都一定叫你唔好買
菱電la
但入面邊個model好?同邊到買比較實惠
cw n
Gwa
就係個model 數字係匹數。。。

Price.com
夠靜細所用咩數字奶?404?
想問下msz-gs18vf室外機要預留幾多位置散熱?
最近幾日好潮濕
瞓覺唔開冷氣dry mode瞓得唔好
窗口3/4 見樓主介紹果2隻係3-4級能源標籤既
如果我想target 1-2級既,暫時睇過下面呢D(都係1級),有冇話邊架好D? 如果有更好選擇 ,求推介(even 2級)

Midea MW-07CRF8B
Gree GWF07DB
Hitachi RAW-XH07CA
三菱重工 WRK20MEC1

另外想問1級係咪基本=變頻, 有冇D唔係變頻式既1級?
係咪多數師傅都唔會分開包銅喉?
想問有冇見過人裝冷氣係成部裝室內?
黎緊搬去新地方要買4部窗口機,想問下格力新款GWF係咪好過GWA?

另外想問下窗口機變頻係咪靜過定頻?
屋企搬屋,有3部用咗2年嘅窗口機,淨知樂聲,唔知咩型號
到底值唔值得搬去新屋用,定係買過新就算

搵人搬,搵人裝拆個人工唔知點計
影相睇吓。
你預拆$100部裝$500內,搵個冷氣佬報下價。
搬就搬屋公司做埋,但佢哋一般只負責搬唔做裝拆,所以要夾返時間。
Panasonic CW-N721JA同CW-N1821EA
拆我老豆應該都識拆,裝就唔知新屋個位啱唔啱,怕要整過玻璃/架

原來係3級能源標籤
樂聲係標準size,基本上你新屋上手係同樣匹數嘅近代機都啱裝,除非上手係裝日立或者LG。
裝拆窗口機的確難道唔大,反而拆最難係你要預部機用得返無得暴力拆機
冷氣仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞