冷氣仔 你問我答(9) 我係wbb

527 回覆
6 Like 2 Dislike
多聯機,一拖二(1+1.5匹)有乜推介?
個窗外機位放到大過420 係咪唔好揀420
要求冷氣師傅用東芝,佢報左依3隻舊model 俾我,想問下有冇大問題? 新同舊model 爭得遠唔遠?

Toshiba 東芝 RAS-22J2KV-HK 1 2.5匹分體式冷氣機 (變頻冷暖系列) $8060

Toshiba 東芝 RAS-13J2KCV-HK 1 1.5匹變頻淨冷掛牆分體式冷氣機 $4660

Toshiba 東芝 RAS-M10N3KCV(HK) X 2 1 1匹+1匹分體式冷氣機 (多聯式變頻淨冷系列) $8470

如果唔用東芝有冇其他選擇? 一定要有部一拖二因為唔夠位擺多部壓縮機

感謝解答
頭二隻新,唔記得第三隻是否室外日本造.
深水埗 土瓜灣 新田
大金
fthm
Maz gs
yes
巴打有無賣/裝?
請問有冇3/4 匹分體?
如果冇
70呎房用1匹是咪太大
請問大金分體要開到最低溫先識凍 係咩問題?

邊部好啲?
冷氣討論 (10) 爆1001唔該開新post
https://lih.kg/AKQrCqX
#180 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

匹半電機
二匹大金
少臭電機

另外
匹半可加重工Zs/zsx
二匹重工zsx 及東芝18j2
Model
3/4 gs07

70 尺一匹不大
如果鐘意電機要大二匹冷暖唯有上ge60. 價錢仍比大金二匹平因為無須交1x-2x %介紹費
兩匹電機嗰部好差?
Mental ok
Physical 唔夠大. 睇地方大小位置.
Yk18 叫細二匹
呢度講左要電機但無大二匹方法
想問窗口機隔塵網整爛左邊個可以買個新
FTKA25AV1H
thx
又係呢啲. 如果出風正常較低溫頂得到就用住先,暫時未知咩問題數據不夠, 頂唔到換機仲實際
thx
如果想由分體轉返窗口機 安裝費係咪會貴D?
正常平啲,睇下位置.
hi 想問下73尺 房 & 130尺 廳用 1匹 & 匹半分體機夠唔夠( 窗口係對住西北方,正西面有樓遮住太陽),洗唔洗各加大半匹?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞