冷氣仔 你問我答(9) 我係wbb

528 回覆
6 Like 2 Dislike
窗分機410a雪種安裝時無抽到真空有冇咩補救措施?部機會有咩後果
呢2日部MSY-GS12VF開機頭幾分鐘會有類似滴水聲,但唔見有滴水出黎,幾分鐘之後又無先裝咗幾個月,會係啲咩問題?
Record. 喉長?
換la
窗口?
如果窗口
格力 平
樂聲 靜
yes

補教措施貴 唔值得
相對無咁凍 壽命短d 用電量多d
你未必會感受到
試吓打開面板,拉開隔塵網,然後由上而下望
睇吓會唔會只係啲倒汗水滴落水盤
係呀唔該

窗口
住緊單層村屋仔,
間房長4200mm
闊2100mm
高2000mm
屋頂太陽直曬, 所以平時天花會好熱,夏天室溫都會谷到上30度
唔知買大金買幾匹好?
1.5
窗口1匹 珍寶定格力好
左珍右格
Ching 好幽默 一定食到好多女
I can't explain
I got a feeling that I just
I can't erase
Just a feeling that I won't
Won't leave behind
Because it's something that is on
It's on my mind
I guess it goes like na-na-na
Na-na-na-na-na, na-na-na-na-na
Na-na-na-na-na, na-na-na-na-na
lm
點判斷換分體式冷氣駛唔駛搭棚?
係咪都係交比師傅專業判斷?
睇下係咪直吹
同怕唔怕凍
直吹人 怕凍1匹
唔怕凍匹半
我揀格力
同買保險一樣
同一個位置 唔同師傅都會有唔同選擇
搭棚除左怕跌人落街 更重要係防止工具 鑼絲跌落街
如果室外機無限制, 變頻淨冷2匹, 1.5匹, 1匹有乜推介?
隻‎窗外框闊度得515mm(扣鋁框得返~435左右) 是咪裝唔到冷氣
報左價,搭棚都3800
打算再搵多間報價
我會揀
大金 ftkc

想裝窗口?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞