冷氣仔 你問我答(9) 我係wbb

595 回覆
7 Like 3 Dislike
Panasonic 個空氣淨化有冇用?
睇緊兩部3/4匹 CW-HU70ZA 同 CW-SU70AA
一部停左產二級能源有空氣淨化
一部新出一級能源但冇左個空氣淨化
2匹 窗口機 變頻 / 定頻 邊隻牌子平靚正
1.5匹變頻淨冷
揀開利定三重工
差2千幾
應該甘問
我想要部1.5匹窗口機
但我只可以裝到450x350既size
會唔會可能可以短小小既機
師兄想請問。大金FTKA50BV1H。三菱 MSZ-GS18VF
邊隻好?
作用唔太大
pan 格力
如果得呢兩部 三重
無 panasonic 已經係最細
一定唔可以買ftka

Msz 算幾好
Thanks
美的系1.5匹變頻同1匹一樣大細
就來大裝修但廳部冷氣漏雪種,想買部移動冷氣頂住先,有冇推介
想問樓主
點解而家啲2匹、2匹半窗口機下下都去到800mm深

我而家部機710mm深都已經有部份機身超過石屎躉台嘅深度,如果裝部800mm嘅話咪會突出好多,會唔會話好大問題
咁要問番d deisgn engineer
可能係散熱效能問題

突出黎無大問題

變頻 剩p
想請教下巴打
屋企新裝修完 發現分體式冷氣個水泵好嘈
每隔大半個鐘就抽水 轟一聲勁大聲
瞓瞓下覺會比佢嚇醒
請問係咪可以換過個靜啲嘅泵 定係所有泵都咁嘈冇所解決?
想請教下, 如果2間客房得一個冷氣機位, 應該做窗口式分體一拖二, 還是2部窗口式分體背對背放起冷氣機個石駁位度好?
屋企部珍寶3/4匹滴水,check過條去水喉冇濕,係咪去水盤走咗位?
部機用咗十幾年,諗緊揾人加去水盤定換新機好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞