其實人類係咪真係由猩猩演化出嚟?

328 回覆
12 Like 187 Dislike
因為你必須要死,循環系統
書都可以係content farm 水平
你真係想了解古文明就睇返啲考古文獻吧
事實上點起金字塔近年已經有孝古證據
嗰啲咩「現代人都起唔到金字塔」由始至終都係神秘學愛好者吹出黎
科學界從來無認為金字塔有咩咁難倒現代人
法老都有起金字塔,仲起好多座
而事實係法老叫人手動工的金字塔
而家已經倒塌哂,完全經唔起年月侵蝕,係一堆沙咁
仲比最古老的金字塔細十倍都可能有
咁點解釋後來的古人根本起唔返原先的質素?
而古代金字塔到今日仲保存到(階級金字塔,胡夫金字塔等)
上面的天文智識,對準的星座,起的方位
如果唔用現今天文望遠鏡,以前根本唔會觀測到同計到咁準
難起
冇話起唔到
而家緊係乜都起到
淨係睇呢個post
都已經見到未演化同已演化嘅人類
金字塔測量上嘅天文知識係神秘學老作唔係孝古發現/研究,現代人有龐大嘅測量數據庫,你用金字塔嘅各種測量數據去比較實會搵到相似,對比下太陽直徑、唔岩就試下月球、都唔岩就下光速、又或者太平洋深度、再唔係就試下原子震動頻率,有數以千萬計嘅數據比你格硬吹一種考合出黎,然後就驚嘆古人點解會知嘅啲知識事實上呢啲講法多數仲會扭曲實際上金字塔嘅量度數據,神秘學都算唔上,完全係9up

方位有簡單嘅方法幫古人搵到正北

對準星座其實好格硬,首先幾個金字塔分佈同星座唔on scale,其次成個天空其實你會搵到成千上萬類近佈局嘅星座
咁因為人類真係有咁聰明
人類嘅創造力同探索精神係真係好勁
所以先會有咁多古建築 文明
呢啲係人類群體做出嚟嘅結果
至於線性 不嬲都唔線性
例如半導體 超導體 電晶體 量子電腦
呢啲咪係科技文明演化唔線性嘅成因之一
返去讀下書先出黎柒啦
演化係講緊d生物點演變,唔係第一個生命點黎
所以呢個咪矛盾位,智人唔係同時成批出現,根本唔可能
但係成批同時出現,更加冇可能
虎獅 /獅虎 可以有後代
隨便你
反正你又冇睇過書,又冇睇過人地研究論文
你覺得偶然係地球直徑,偶然係地球半徑
偶然對準d星座
偶然咁由班on99古代人起出黎
隨你
有論文就share黎睇吓等我學吓野唔好自己收收埋埋咁小氣
我唔直接答你 我做例子答你。

一個森林,有好多唔同嘅樹,但係最高嗰一棵同嗰一種,同其他嘅樹,高度唔會相差好遠。
如果有一個森林,剩係得一棵樹高500米,其他嗰啲得嗰50米,現實上根本唔存在。除非因為有人以科技干預。

賭場買大細,一般人最多連續買中二三十局。如果有一個人,連續買中超過1000局,幾乎肯定一定係出千。

全球現在存在鳥類及哺乳類動物,都有一定嘅智慧,大笨象烏鴉鯨魚海豚,馬騮鸚鵡,尤其特別聰明,可以通過鏡子測試。
但係人類演化出來嘅智力,比較佢哋來講,超乎想像咁遠遠拋離。 就好似其他物種買大細,最多連續買中2 0局。剩係得人類,連贏1000局

大家都係呢個地球上演化出來,既然人猿幾百萬年間,可以演化出智人呢種高智力物種,點解其他物種冇類似情況?即係我哋完全搵唔到有高智力高文明嘅大笨象烏鴉鯨魚海豚鸚鵡黑猩猩呢? 補充一點,其他物種,同人類一樣經歷類似嘅環境壓力選擇。

我再用進一步嘅例子解釋⋯
經過咗人嘅配種技術,主動干預,出現咗千變萬化唔同嘅狗嘅形態,唔同嘅金魚,品種千變萬化,都係人類配種嘅結果。呢啲唔係自然演化出來嘅後果。
呢一個都係以前人類未有基因技術,都已經做到咁樣效果

今時今日,人類擁有嘅基因技術生物科技,乜嘢怪物搞得出來(而家因為法律限制,好多實驗唔可以做) 但係如果有科學家,突破道德極限,之前都做到人類肧胎複製結果。好似之前有人做過啦,而事實上亦都有科學家,有能力有決心有動機咁樣去做。

我只係提出一種可能性,而呢一種可能性,係存在嘅,亦唔係天方夜譚,因為人類自己依家已經搞緊呢啲生物科技基因工程,科技日新月異,而家仲有AI同埋量子電腦嘅幫助,過多最多幾十年,生化科技人機合一嘅新類型人,都會出現。呢啲係技術嘅結果,唔係天然演化出來。
以上嘅論述,要夾埋以下嘅事實,更有說服力。

今時今日,仲質疑有冇高科技外星人,其實真係冇乜邏輯同埋常識。

美國軍方,有晒核實嘅不明飛行物體錄影,仲有高層上去國會宣誓,正正式式開聽證會,講述不明飛行物體嘅可能事實。

無敵論述1

你見到一隻曱甴,喺你屋企,即係你屋企有好多曱甴
大廈呢一個單位有曱甴,即係成座大廈其他單位都有好多曱甴
如果人類就係地球嘅曱甴,
咁宇宙其他類似地球環境嘅星球,一定大機會有好多曱甴。

無敵論述2

地球有高度文明生物,即係人類。
淨係銀河系,已經有幾十萬個類似地球 有氧氣有水溫度適中嘅星球
我哋個宇宙,又有幾百億個星系。
按照機會率,
差唔多一定有其他高文明外星生物。
信進化可以變到人類完全on9
你望下人類身體個複雜程度,外觀,內臟,血管,細胞,DNA,重要可以完美配合地球環境而生存,點可能靠進化變到出黎
一定係有一個神/高智慧生命/創造者,打造出黎
我地人類身體係一路退化緊
因為好多野都已經無用處
都係演變既一種
唔係好明
人類既複雜程度,外觀,內臟,血管,細胞都係同其他哺乳類動物一樣…
化石飛龍就聽過
唔係, 工程師 + 黑水 = 人類
樓主雖然柒,但獅虎獸ching 有無聽過,好撚大隻,但唔多健康,同埋雄性唔會生到有下一代。
Pokemon係變態多過進化
例如綠毛蟲呢種咪現實的變態
冇得講既,進化論同創造論都係自圓其說
佢可以話遲d 人類進化到唔洗用眼睇野,用其他感觀去感應,所以退化都係演化一部份
咁的確有d 魚係冇光地方係退化到冇眼睛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞