其實人類係咪真係由猩猩演化出嚟?

328 回覆
12 Like 187 Dislike
點解近依幾萬年又再冇其他猿人出現? 現代人類真係由猩猩進化而成? 如果物種真係由進化而成咁應該係越嚟越多新品種出現但事實係甚少發現新物種反而絕種就越嚟越多

死哂

尼安德塔人
1.如果進化論係成立
新物種都要幾萬年先會進化到出黎
人類有文字紀錄黎計得幾千年
好難比你睇到一種物種由a進化做b過程

2.人類成日直接發現新物種 海洋/昆蟲

3.物種不斷絕種係由於人類呢幾百年黎既急速發展同環境破壞
人類由中國人演化出黎
部分基因,剩係知古代人類出現,一定有外星人幫手fine tune啲基因先調到而家個時嘅人類。
你俾佢搞下就知
1.猴子的血液構造和人類的不相同 所以猴子的血液人類不能用
2.其實我們所知道的原始人(例如.北京人..爪哇人..)是不存在的 而是推斷而來的
因為考古學家所找到的骨頭 其實是根據現場所找到的骨頭拼湊而成的
而且並不是完整的骨骼 是由人跟猴子的骨頭及其他動物的骨頭拼湊的

而在歷史上根本找不到半人半猿的生物
此外 如果人是猴子所進化的 那麼人有頭髮 猴子為什麼沒有?
所以只能說 猴子是相近於人的動物
在現在的科學界 許多的科學家都找到推翻進化論的證據跟理由
因此 達爾文的進化論根本就是錯誤的!!!!!!!!
唔好一講創造論就認定人地係基督教,好多無神論者都信創造論

所有偉大的真理面世時都是被視為『褻瀆胡言』的。創造論都係一樣

疑點多,愈搵愈唔對路,進化論/演化論係無神論者為左打倒創造論而ff出來的產品物
雖然我對創造論無意見,但進化論實在係荒謬......
「許多人知道『進化論』沒有證據佐證,但是他們不相信上帝,所以只好選擇相信『進化論』。」
認真答你,人類絕對唔係猩猩進化出嚟
巴打你真係有心機
進化論不單止係錯,而且解釋唔到好多野,例如點解無啦啦會有生物出現?DNA咁精密係點進化出黎?
其實好多有讀下書都明 你信唔信耶穌一件事 但好明顯人類係被創造 唔洗問邊個創造 因為同個論點無關係 上過兩堂哲學就知
說甚麼
大家都有幾%嘅尼安德塔人基因
你一開始用馬嬲同人當係同一種已經錯啦

至少係唔同分支
睇nigga個樣就知答案
如果真係同一個祖先咁應該係可以交配同生產後裔,例如狼同狗,馬同驢,獅子同老虎,等等,但人類卻不能夠同猩猩生產能夠存活的後裔
好似係但有幾萬年空窗期仲未解釋到
唔係豆音就個猩猩係由人類進化而成
我都覺得進化論係好荒謬,乜嘢啲魚自己游上陸地跟住過咗幾多萬年慢慢適應陸上生活,所謂證據就係兩棲物種,但其實魚或者其他海中生物一脫離水唔洗半個鐘就會死仲點適應點進化? 根本唔會有『僥倖生存』而可以進行演化過程嘅機會
無錯,你岩
人類系由工程師創造出來
隨機而成有幾出奇?
宇宙大爆炸後都138億年歷史
屎窟撞棍有一條DNA有幾出奇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞