其實人類係咪真係由猩猩演化出嚟?

328 回覆
12 Like 187 Dislike
應該係借猩猩嘅基因再改出黎。
所謂上帝其實只係外星人
可以咁講
精細啲講,我地同猩猩同源,係兩個分支,「物競天擇,適者生存」,腦部發育好的贏了~
呢個問題唔使再問

根本就係有人製造 人為設計
其實你可以睇左D基本既知識先,大佬你咩Q都唔識,然後覺得自己個論點好獨到咁,好難同你討論
你會唔會覺得地球唔係圓架?
唔係由猩猩演化出黎
好似係共同祖先
一批演化成猿人>智人
另一批演化成猩猩
咁人類同猩猩嘅祖先係唔係猩猩
Evolution only provides evidence and explanations of how life evolves across generations. No one ever claimed it’s capable of explaining how life initially emerged.
相似 但唔係大猩猩,咁多種唔同嘅猩猩品種 得一種進化成人類
無知的可怕
巴打你係睇開老高定點,邊到嚟咁多似是疑非嘅理論,你要明白進化唔係好似pokemon咁,個體突然進化然後特徵唔同咗
用返你個例子,實際上係喺幾百幾千萬年入面,有魚類因為基因突變而擁有部分兩棲特徵,可以短暫離開水面,至於普通嘅魚類一離開水緊係死啦
機界原種出名青山走犯 差在未拎把刀出街斬人 激多兩激佢可唔會
'適應'唔係生出黎
係死剩死出黎
咁外星人嘅上帝係邊個
Sapiens: A Brief History of Humankind
乜都話係基因突變,又唔見人類基因突變生對腮出嚟進化成兩棲生物
而且基因突變出嚟嘅基因係咪遺傳到俾後代,汗血寶馬都係幾代之後冇晒汗血特徵而絕種
咁古文明點做出黎?
仲有d大型巨石建築?現代用機器都難起
我完全唔信進化論
一出水面就死咗啦,仲點會有死剩種
人類同猩猩同源關係唔係演化關係
應該由多次既叻操是叻唇去溝到有智人哩個分支基因。
你條柒頭咁撚on9都仲生勾勾啦
真嘅就唔好講出嚟
應該係個別異變種族
99.99%海中生物脫離水會死
剩返低慢慢適應左陸地
其實現代相當部分魚類可以喺陸地存活一段時間 唔係半個鐘就死
黃鱔 塘蝨都係呢類型嘅魚 佢哋甚至可以由一幅水田遷移到另一幅水田 而且係爬行過去
彈塗魚甚至相當部分生活都係喺泥灘進行 用胸鰭喺泥灘移動
肺魚作為四足類嘅近親 甚至可以喺旱季冇水之下喺洞穴生存一段時間

肺魚彈塗魚呢啲都算 黃鱔街市都有 你唔會冇見過啲魚檔就咁擺啲黃膳喺鐵盤度掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞