其實人類係咪真係由猩猩演化出嚟?

328 回覆
12 Like 187 Dislike
yes
我個樣仲係猩猩樣 未進化哂
有幾格都跳得好大步
你個謬誤係以為進化係一至兩代就進化完
實際上係一個可能要幾千個一萬個generation先做到嘅事
人類而家係食物鏈最高層,根本冇進化壓力要人類進化
而上左陸地既會不斷近親繁殖,基因異變會仲厲害,不斷死不斷異變至適應哂陸地為止
所以達爾文自己都話進化論係錯
外外星人
外婆外公dd個名就咁得嚟
叢林同草原本身都唔係有利保存化石嘅環境
一格短嘅都講緊幾十萬年,有啲係幾百萬年
人類有記錄嘅文明都係得一萬年左右唔好以為一格係十年
我認為進化最重要既要素係近親繁殖,近親繁殖唔剩係會變畸形,仲會進化,例如兩個天才近親繁殖有好低機率會誕生超級天才,即是技能樹加哂智商,同時其他方面會好弱
仲有撒亞人
DNA 係非常保守嘅一種..資料? 佢會對較 減少出錯 所以我地先會大致上都係一對眼 兩隻耳 有肺
而唔會無啦啦多對翼 有羽毛 有聲納系統

但即使你真係唔小心變到咁都係冇用 你仲要有生存壓力 做成一個情況: 冇你依種dna 都會好易死
咁你先有機會用時間黎遺傳你嘅dna
物競天擇 適者生存
你革硬擺條金魚上岸 老閪都死啦
所謂進化係要幾百至幾千萬年
唔係半個鐘就適應到

蒙古人同羅斯人係最優良嘅種族
染色體數量唔同
讀下bio dna sequence啦,中學都有教
原理同武肺病毒一樣,有啲變種傳幾傳就冇咗,少部分繼續傳嚟傳去變風土病,生物都係,只要唔係100%收皮,就會有演變嘅可能
知唔知咩係dominant trait 咩係recessive trait
老高已經證實左人類係由外星人創造出黎 進化論係有BUG
所以連登仔有愛滋病
因為基因突變絕大部份時候都唔係大幅改變一個個體嘅身體結構
好多時只係啲好minor嘅嘢
例如以下文章:
https://science-99.com/【x-men】胎兒時期理應消失手動脈再現%E3%80%802100-年或成主流/?fbclid=IwAR32r6FtXmwd5fqxAVLQpNP4rcA6JYeLtwiW-YRd7BJYr9W2pLo623tpTPI

如果呢條手動脈更有利人類生存
咁擁有呢條手動脈嘅個體就會佔人口越嚟越多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞