其實人類係咪真係由猩猩演化出嚟?

328 回覆
12 Like 187 Dislike
唔算
第一條link睇到我笑
以為加啲reference就真係有科學根據
Check返啲reference 全部都唔係support文章嘅論點

根本又係9up為主,睇真啲大紀元黎嘅屌你
Search到transitional fossil record未?
巴打咁有心機覆智障
巴打咁有心機覆智障
人類馴化的動植物,例如粟米同豬,同其他被馴化的動植物,都有“過渡狀態”,
但在整個生物進化的歷史中,好多理應要有的“過渡生物”至今未被發現
淨係希望螈類都包含一大堆肉鰭魚類同四足類之間嘅過渡物種啦
提塔利克魚仲係好似條魚咁 魚石螈外觀已經同四足動物相當似
純粹係唔同種,不過係絕左種咁解

可能條友又會話呢啲都係演化論者想像出黎
唔係過渡物種發現
又話無過渡物種,比埋你睇你都話係其他物種
就算活生生嘅例子比你都可以反駁
點同你討論
佢過嚟傳教之嘛
問題係佢個神從來冇出現過
睇唔到同演化論有任何關係,純粹係唔同種
介唔介意講下你呢個dna test係搵邊間做?
我都想做
有晒化石有晒證據信唔過

神話故事就千真萬確

耶撚思維
人類馴化嘅選育係加速咗好多, 同埋係同人類一齊成長, 咁我哋當然知
依家講緊係幾萬年嘅物種演化
2嗰點 人類都未認識晒成個地球100%
有新物種發現好正常
聖經好似話呢個世界得幾千年?
其他猿人一早比智人祖先淘汰晒啦
最接近人類得返黑猩猩
真 支支話北京猿人係 中國人既祖先
本身進化論已經係唔成立,係冇足夠證據證明的。

當年工業革命資本主義盛行,要激發所有人工作力 創造力

鼓勵互相競爭進步

所以進化論果套物競天擇嘅主調 最乎合當時執政者嘅政策

先至被大肆鼓吹 經年累月之下就洗左全世界腦 成為左主流思想

人類冇可能係演化出黎

地球監獄論等等其他人類起源推論 都值得睇下

反而更能夠合理解釋人類起源

但佢話「甚少發現新物種」
進化論冇證冇據
地球監獄論就有合理解釋
你真係弱智唔係扮
絕對無咁嘅事,啲教徒亂估係另一回事,聖經從來無講任何年份
問呢個問題,除非有人係幾千萬年前出世,或者你覺得呢個世界上仲有幾千萬年出世嘅人可以證明呢樣野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞