[ViuTV] 2130-2230 全民造星V (157) 恭喜冠軍香印

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
話說睇第二round嘅時候 我覺得好好彩Nathan唔喺度
王鋒個表演算ok Snoopy直情係好好睇
想像下兩號Nathan夾住喺佢地中間出場 實柒到喊
我都係現場 大部分都同意
但Ash第二round其實幾好 唔多人唱到佢呢個feel
kakit呢個出場一定會引到個高潮位 但Ash本身都高質
唔覺得佢protenial見底
Ash跳唱都高tier 如果因為佢本身就勁 而覺得冇驚喜 真係有啲可惜

唱係無咩問題,但台型始終差啲,同埋唔係好壓台
嗰日起我前面我諗佢170都無,對鞋個爭已經整高咗好多
個人感覺唔突出,同樣出過道snoopy 覺得嗰日表現好過佢
其實我當日現場睇已經覺得Ash完全係被迫害
嘉賓呢part有marf、lokman、肥仔呢d高人氣既攞左唔少光環
而且Tsoul個piece有lokman根本已經係出貓feel
到Ash出個刺耳巫婆 個嘉賓人氣既落差+刺耳既表演直接殺死左個表演
到佢第2 round個時好戥佢開心 真係覺得佢實力好好
其實睇佢最後既評判分就知第1 round佢完全係比條女拖低
佢值得更好
下 個日現場睇snoopy唱得真係好差
第1 round完全聽唔到佢唱咩
係第2 round先叫把聲出返d
佢既通病由比賽到依家都係唱歌太lur 聽唔到佢唱咩
而決賽個日唔覺有好大改善
但Ash既跳唱真係有力又清楚 屌打snoopy
Snoopy 係唱得差呀我都覺,唱歌嘅ash係無太大問題
如果唱我會排 ash > 峰 > snoopy
但跳就snoopy > 峰 > ash

純粹話個人感覺跳唱整體我先話snoopy > ash
mean到王鋒第2輪都算穩陣(just以事論事)
我好鍾意snoopy第2個表演
睇到story佢話佢跳跳下舞飛左個earmon落地之後踢走左
佢打鼓果part係盲打
好彩有jason係道,如果唔係佢會入唔到
我成日覺得跳舞有得苦練
但唱歌真係天份比較多
Ash跳又唔算好差 但唱>>>其他
Ash差唔多米8喎
我初初都會覺得Ash唔係本業唔係做dancer可能會爭d
其實佢preround都跳得好睇
之後bloody mary同b.a.d.都完全冇同其他人比下去
有訪問話佢呢個比賽係佢近幾年跳得最多舞
証明佢真係仲有貨同potential
一定報大啦

馬拉妹得152加埋對高踭鞋最盡160,ash 厚踭鞋都係高過個女大半個頭
佢報178,又唔似係假嘅
7月2記招d相有佢同KC企埋一齊,佢同KC起碼平排
果日Ash著皮鞋
唔會冇吧, 咁Karen 130呀?
不過嗰日ash 第二part有個位幾有心機,就係預備擺end pose 嘅時候唔知佢自己定ka kit(或者其他dancers) 拎咗支電子煙出嚟chur 咗一啖然後吐翻出嚟令個ending 效果更加迷幻
極奇怪, 叫人返黎跳前傳嘅viutv機票錢都要人自費
竟然會請karen過黎香港?
個下好型
佢本身就喺香港
不過寰亞今屆派咗咁多人做導師,簽返幾個仔仔返去都好合理
亨仔
竟然
咁...香印呢?
簽呢三個可以取代pixel
橫掂造星3嗰兩個射咗落海
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞