[ViuTV] 2130-2230 全民造星V (157) 恭喜冠軍香印

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
其實我都唔明點解唔俾人影vip就仼影
冇合照環節都明嘅
典解講親aw嘅都會食負皮呢度啲人唔比人J紅組仔?

啱啱先睇到
公主真係港女得嚟又好鳩
我都想知
Anson wong其實幾好 唱得好穩定下
佢又係俾人剪到隱形
睇紅組畢業item嗰時 我覺得佢唱得好穩 但唔知佢係邊個
之後search返先知佢係benz換七人車嗰個
應該唔關事,我發現我每次留言都有一個負皮追住俾
emo間你話輸taco忘詞都算啦
但窮人的薔薇 B.A.D輸趨勢 Ladykiller輸package係咩事
跟住shhh又係今年少數做得算好嘅跳唱item 又輸

藍組本身已經多啲勁人 冇乜人好foul
仲要俾人黑哨咁多場
佢之後幫希晉廿強個表演彈結他 仲出過前面啲表演
睇live 唔係好睇到佢啲情緒表達同埋當時又唔知佢耳障呢個message

初初好冇自信咁介紹自己叫lyman到最後透過表演藝術搵返自信

表演時搵到喜樂,神采飛揚

#metoo
佢都有幫N亨20強&10強 真心彈得幾好
佢前面唔出都係因為俾人剪得少
Foul 完老是常出現
集集 credit 佢編曲仲多過個節目 credit 自己 d staff
宇軒
其車佢是聽力受損不是聽不到,
樂壇好多人都聽力受損,其實有隻耳仔聽得無咁好已
遠比嚴重耳鳴或耳水不平衡果班幸福

Lyman 專心拍劇或做廣告從業員會更好

反正viu 好難做高級歌
應該唔係只係有隻耳仔聽得無咁好,香印老婆受訪時係話左耳完全聽唔到,不過好在香印克服到
由細聽唔到果班易適應過大咗先先去聽力或嚴重耳鳴果班好好多

我覺得咁就接受到city of star
對Mandy Harvey 果類長大先兩隻耳都完全失去聽力都仲唱得好好的有少少不尊重

樂壇其實好多人都一隻耳仔什至兩隻耳仔有嚴重問題
張敬軒十幾年前左耳都是得翻兩成到,現在應該只會更差

我覺得要公平不可以因為佢是Lyman 就點都幫佢
冇話要點都幫佢呀,我贊同香印而家唱歌係未得,好需要再執
唱歌佢興趣都無咁大,不過決賽佢揀跳唱似乎係有意行呢條路,佢話會練唱歌嘅,咪俾時間佢嘗試
同喺香港生態佢唔唱埋我驚佢表演跳嘅機會都無乜唔係覺得佢唱得好,基本上只係希望有得睇佢跳舞所以對佢唱嘅接受程度大啲,始終最想睇係香印跳舞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞