[ViuTV] 2130-2230 全民造星V (157) 恭喜冠軍香印

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
Collar啲人唔夾多啲
香印顏值優勢大好多嘅,雖然大家成日話驚咩公司簽佢,我反而驚無公司簽就真
我估佢未必會放棄高薪厚職飄洋過海留喺香港發展
可能得閒放假會嚟開吓音樂會fans meet 客串吓d 節目咁
但時間耐咗少咗曝光未必keep 到個人氣

睇ab youtube 片話佢地根本唔知全民造星係咩節目
被通知要去香港比賽嗰陣根本唔知要留幾個月連衫都冇點帶
覺得viu 根本當海外參賽者係condom 利用完佢地make noise 之外係從來冇諗過其他安排同後續
星4係睇到連本身唔多熟嘅同學都傾緊投邊個
不過一出collar就無再提過
但星三啲人大部份都好霉
今屆可能有得鬥下
星三玩行內人再出道
講真 出咗道好耐都撈唔掂係有原因架嘛
唔係再出道多次就會紅 仲要冇埋新鮮感
年紀都大好多 唔知有冇公司肯搏個32歲唔識唱歌嘅做solo新人
Collar真係唔多掂 放埋一齊都唔似一團人
啲style愈出愈樣衰
公主好似未有job
各大美妝品牌要唔要請佢出下活動

Jason其實一路都有啲ig廣告
最新係9/9水上音樂會
https://www.instagram.com/p/Cu6kFqwv_RI/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
第一代轉入娛樂圈的舞蹈家,拍過電視劇同廣告
當年都有人出錢叫佢唱歌但人地覺得唱歌不好聽不是本行

我見有街客 講到Lyman 好藝術好適合musical 好適合國際舞台就搬同等/更高水平的例子

同埋藝術欣賞應該廣納百家不同年代都吸收比較, if Lyman 走藝術路線

同音樂圈不同,舞蹈界上到神枱多數都仙遊或50+

如果要近代的 好似日本的koko , 她同 Lyman 差唔多年紀,仲有個做歌手的姐姐yoko, 人地都不會走去唱歌
既然芯駖都簽可唔可以簽香印
其實覺得香印唔屬於想走藝術路線
佢決賽cheetah都係嘗試commercial 啲

佢節目出街嗰期好似有去prada event !

Jason 都多job 又拍mv 又剩
lyman 參加嘅呢個比賽叫全民造星 係做偶像明星嘅比賽
就算講lyman 行藝術路線 都係講緊佢喺娛樂圈裡面行一條相對藝術d 嘅路線
而唔係喺小圈子藝術圈到行一條藝術路線
你睇返lyman 以往嘅經驗同作品 佢根本完全冇諗過喺藝術圈到行藝術路線發展
所以你講嗰d 例子完全冇可比性
我明你可能視野好廣闊 但其實你脫離咗現今香港呢個context 講咩都唔關事

講返dancer 唱歌
一方面佢要上堂執吓
第二方面solo 就難避唱歌
可能入團唱少d
然後主力擺影視跳舞舞台劇其他嘢對lyman 會好d
覺得佢有啲難溝通覆極佢都唔係回論點,只係不停舉好多唔關事嘅例子
所以先覺得組團係香印既出路
最攰係每次我google 完先發現佢舉嘅例子都唔關事
佢應該有d 年紀同完全唔熟香港show biz / entertainment industry生態
我已經有講過啲例子太舊同唔關事,不過佢無理我
但係我想像唔到香印同owen同團
真心唔建議成員年紀相差太多
我都get 唔到佢up 乜
佢講既人我又唔識,TLDR
我覺得應該係有人話香印適合musical而trigger 到佢
佢話係街客講,唔知係咪啲yt comment,跟住佢就發到好大好遠嚟講
今日邊個有活動?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞