[ViuTV] 2130-2230 全民造星V (157) 恭喜冠軍香印

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
KC九成都係簽viu㗎啦
係N亨同希晉未firm?
最擔心係N亨點都要同班「兄弟」共同進退

亨仔幾有星味
出道第二種講法掛
覺得viu好似想整多隊男團
公主 owen KC似應該簽左
加埋希晉 亨仔? kim?
講真 都係高過星三有追部分人ig live
記得嗰陣Cy完咗決賽ig live係有過萬人睇
希望佢地可以出道尤其海外參賽者

藍band實力上好明顯好過紅band
可惜viu只想簽紅band
因為紅band顏值較高 做廣告從業員一流
而家冇咗nathan可能會喺藍組挖返個nathan替身
竟然我嗰時完全無追星三live
救救樂壇
其實點解你舉親d 例子都咁有年代感咁niche同咁脫離香港呢個context
每次諗住自己見識少google 完d 名之後都發現完全同lyman 嘅case 冇可比性
例如原來楊麗萍係64 歲嘅中國少數民族舞蹈家 根本唔係一個諗住入娛樂圈嘅人
其實嗰陣真係唔少人睇㗎不過你話真係做曬應援就唔及今年咁多

點都好 好擔心今屈啲人尤其海外嗰啲真係付出咗好多代價黎呢度
講埋顏值真係冇計
實力係香港娛樂圈都係笑話嚟㗎啦
真...
ritchie.. kingston...
一隊band冇咗bass都攞命啦
有留意到某d 參賽者follow 咗marketing agency 同埋同該agency 嘅人有飯局
而某d 參賽者接嘅job 疑似都係透過該公司
所以可能唔比私下接job
星三應該係收視第二高既造星季
星二同星五真係唔知邊個高啲
星三我有入過ben同爆漩tg,不過記得人數唔多?
因為我已經quit左Gp

我都好擔心今屆藍組啲人,反而紅組唔擔心好似簽哂咁樣,特別係今日出商場活動嗰三個懷疑自己已經有藍組被迫害ptsd
因為造星3嗰陣連mirror都未紅
啲應援文化差好遠
爆漩一直都唔唔係觀眾pick
ben 性格太摺
一直都係牙cloud 最多fans

藍組
公主kakit 權b 應該唔洗擔心 見佢地都多job
海外嗰d 要擔心吓
好想做工佬繼續喺香港唱歌表演
呢個就係另一個問題喇
簽咗一堆人夾唔夾到一個好團呢

至怕好似p1x3l咁
1+1+1=0
我驚香印變星三ben 雖然性格差好遠
但我可以話我睇唔到佢喺香港嘅未來
其實嗰陣真係唔少人睇㗎不過你話真係做曬應援就唔及今年咁多

點都好 好擔心今屈啲人尤其海外嗰啲真係付出咗好多代價黎呢度
星三我有入過ben同爆漩tg,不過記得人數唔多?
因為我已經quit左Gp

我都好擔心今屆藍組啲人,反而紅組唔擔心好似簽哂咁樣,特別係今日出商場活動嗰三個懷疑自己已經有藍組被迫害ptsd
爆漩一直都唔唔係觀眾pick
ben 性格太摺
一直都係牙cloud 最多fans

藍組
公主kakit 權b 應該唔洗擔心 見佢地都多job
海外嗰d 要擔心吓
我驚香印變星三ben 雖然性格差好遠
但我可以話我睇唔到佢喺香港嘅未來發展
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞