[ViuTV] 2130-2230 全民造星V (157) 恭喜冠軍香印

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
唔覺得佢隱形喎
preround同lost star 佢都唱得好好

係呢度成日吹奏藍組話紅組難聽姐
如果要表演跳舞,做跳唱歌手始終都係最容易。只要肯唱,唱到點都可以紅。唔肯唱,直頭入唔到娛樂圈,只可以留喺藝術界、劇場界。我覺得香印返香港發展,都係想被看見。

出歌正路最快都要到下年一月,都有時間再執嘅。 Jeremy星一星二唱歌都勁難聽。到自己出道嗰陣,搵到啱自己風格嘅歌,同埋唱功都好咗好多。以香印對自己嘅要求,佢唔會俾自己出咗道唱歌都走晒音嘅。

但真係唔洗唱難歌,因為真係只係為左可以欣賞佢跳舞
藍D尋晚好正目測差唔多成300人 好有氣氛
呢隊出道真係有得搞
AB好靚仔 Tomy啲結他solo好犀利
宇軒進步左好多 依家打鼓好型之餘 唱歌穩陣左 佢唱ps i love you好好聽

https://www.instagram.com/reel/CvAy6iZLtYv/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

https://www.instagram.com/reel/CvBOHEZOV4_/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

https://www.instagram.com/reel/CvBP5xVLKwn/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

https://www.instagram.com/reel/CvBQ08AsK4k/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
其實你覺得跳唱果part 佢無墊底聲?佢轉身都無喘氣聲技術上應該無可能, 就算是lady Gaga , Ariana grande 去到轉身位一是不唱,一是交比back up support 唱

Lyman 好幾個位都無咩可能完全無喘氣聲

我不是話佢mic , 墊底亦合理,但有些人吹到佢跳唱完全無喘氣聲啱唱musical 就擺明害佢

City of star 明顯show 到佢根本不是 musical 的料, 不好講broadway / London west, 求其在 Ellen Stardust 找個侍應都不會唱 city of star 唱到咁

我本身覺得viu 可以開套Glee/ high school musical 類比佢, 然後覺得 dancing with the stars 果類還是比較安全

Viu 已經谷左太多擺明不唱得的dancer 出來唱,仲慘過英皇年代

接下Gucci event, private show 仲安全
英皇年代好多擺明跳唱兩樣都唔得喎
雖然我都覺得基本唱功要練好啲,但我又覺得巴打太過忽視跳舞才藝

例如Collar跳舞叫勁啦,點會衰過英皇cookie twins boyz嗰啲跳舞都係其中一種實力喎,講到叫人淨係做廣告從業員有點那個其實跳舞嘅人都想有機會on stage嘅啫
我又咁看 twins 出道頭幾年至少不會明明是一個組合但各有各跳,同埋人地有自知之明不會話自己用作品說話

其實我好欣賞跳舞,雲門, 還是Baryshnikov, Michael Flatley , 以前什至租錄影看Nureyev
用作品說話呢個係姜老師講,又唔可以混為一談喎香印贏左都有話要練唱歌,何必將對鏡嘅仇恨投射埋落其他造星跳舞人身上

何況我都唔想香印走鏡路線狂出歌,一兩年先出一首舞曲上個水都好,唔係又好似星二三啲人咁成日比人話好霉
多謝分享 好正氣氛好好
同埋佢地個youtube channel 幾好睇
我都覺嘅 但係個比喻好跳脫
有啲港女語錄feel
呢度唔係一路都有人話佢唱得唔差咩
覺得佢小組好過N亨
N亨個preround光環燒到決賽
我覺得跳silencio個5個組團出道都幾好
佢地英文同外語都叻可以做國際線
不過應該有人會覺得咁樣浪費左lyman
點知唱得最好原來係希晉
亨的確係可塑性最大喎
我認同AnsonWong唱唔差但個款好路人
亨成個金鐘國咁
佢唱歌硬傷 又唔係跳返自己擅長嘅舞種
https://youtu.be/F7BQnjcZ7PM
2:48個dance break都唔覺得香印有平時咁出
淨睇決賽係
唱功嚟講ash一定好過佢
但係佢第一首同馬拉karen
Show到唱功但係出到嚟唔好聽
眼見collar情況,真係對mkv搞團無左信心,覺得boyband好易令香印失色
因為foul曬做工 carson 樂樂 mark maico etc
我都寧願第二間公司簽
mkv好短視
但要佢齋solo又真係諗唔到好路線
做團都可以solo做其他野,唱歌又有隊友cover, 又keep到個曝光
咪就係節目組叫香印要低調,唔好咁出
但簽mkv我覺得係好啲,始終多好多曝光機會,只係唔太想佢boyband
呢個角度諗又係嘅,但經理人要好啲,阿wing真係垃圾同覺得做工唔會想入男團
開頭jer都唔想

事實上如果solo 邊有咁多mc爆到出黎
mc仲要有樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞