[ViuTV] 2130-2230 全民造星V (157) 恭喜冠軍香印

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
一來同viu仲有臨時約
二來簽大公司都係下年先出道 無謂咁快宣佈攤凍晒

最快有大公司簽應該係炸炸炸
估唔到KC咁保守
今日個活動寶姐係咪有份跟
Lyman就算會跳唱出歌都唔一定要歌手自居架喎,jeffery都唔係自稱歌手啦,一黎就叫人做廣告從業員我覺得係你將對mirror嘅不滿投射左落去

同你舉親啲例子都唔太屬於pop culture或偶像,好難比較喎,偶像idol除左歌藝其實人格魅力佔非常之重呢樣野唔係人人有
公道講 佢哋兩公婆都好出
lyman solo先最好睇
一有其他人就拖累佢
琴日藍D喺中環個show都幾撚癲
好撚炸台 好似成隊出道Band開show咁
下面應該有300幾個觀眾 5條仔都有fc同手牌 宇軒仲要有個光到仆街嘅燈牌Mirror演唱會咁
跟住連許廷鏗都過埋嚟睇
後面又有Pandora樂隊
個show完咗五條仔啲fans企晒喺後台出入口等佢哋出嚟影相
屌你好似去咗紅館咁
覺得佢哋keep住繼續做落去 搞多幾場show應該好快紅
唔知有冇老細肯投資佢哋
———————————-分隔線——————————-
順便講吓佢哋五個
五個人個vibe好好
AB講嘢好撚搞笑 唱得又好聽

Tomy 啲結他好撚firm 又係技術擔當 同埋同AB一齊做MC都幾帶到個氣氛 好有DJ嗰種貼地band feel

宇軒喺台上面好Charm 同比賽嗰陣又進步咗好多 唱同鼓都好穩定 可能冇比賽咁緊張 真係夾band之子

Maico又係結他擔當 同其他四子啲唱法又唔同 有新feel

Carson老師不必多講 唱歌人氣擔當

5個人加埋啲化學作用真係好好 希望見到佢哋一齊出道
TRF 是小室家族都不算pop culture 同偶像….
以前的boy band, girl group. dance group
就算是偶像組合都是集中一個至兩個唱,其他是dancer
不會好似mirror 咁點都比一兩句,或者唱不到就比佢rap
但又rap 不好

好似super monkey 咁得安室一個唱, pussy cat doll 主要是Nicole 唱

都是果句,我只是發表另一角度的意見
明嘅,但對我黎講你啲例子實在有啲舊,覺得對現時pop culture參考價值不足
藍D 5個都各有實力又夾到
Maico story話有單位阻止搞活動
懷疑viu想簽kim 特登唔比kim同藍d一齊出event
反而tsoul有?
推到12月Clockenflap再嚟海濱
Tsoul簽嚟真係想打造跳舞明星
有咩衝突
一定係工具人
做到咁肉酸 咁失禮
臨時甩底d fans好慘
咩工作時間重疊咁巴閉
唔係一早知日期時間架咩
今年熱度已經低
再攤到下年先出道
真係祝佢地好運
咁又唔會
本身新人已經少 玩過造星出咗名已經係優勢

當年mc mike熱度仲低 攤得仲耐
今日出活動個三個都疑似已經簽咗
訪問話同公司傾緊
星五少左人留意但其實星三應援都無今年咁多
係星四個勢真係最強,應援熱烈又多人睇
淨係希望佢哋唔好變動森團pixel/星三ben
唔好再自欺欺人
佢地ig live 既人數同之前幾屆都差好遠
好想佢地快啲有人簽
邊個都好 攤凍真係搞唔掂
星三好似唔係喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞