[Goodbye & thank you NDV] F1 2023 英國站 賽後討論區 2

1001 回覆
2 Like 21 Dislike
唔要RB手起刀落
唔通要好似Ferrari咁過咗咁多年都唔分no1 同no2 driver咩
呢個咪冠軍車隊嘅分別
假設博士無講大話,咁大家對牛二號係正賽個要求仲高過博士
主人呢幾場最大獲真係要靠運+pit stop 策略先上到來 呢下先死 所以點解咁多人屌佢唔掂
紅牛都差唔多分左成紅牛Max隊同紅牛 Checo隊兩隊啦
咁架車廢呀嘛大佬 人地Oscar揸架好車點同講法
要比嘅話Oscar輸俾牛奶仔4秒 碎片都係輸俾和牛2秒姐
我覺得主人今季嘅表現係柒到同碎片有得fight。
不過結果論嚟講,主人仲係車手第二位同車隊榜仲係遙遙領先,所以博士咪冇咩所謂姐。

如果試下今季有隊同紅牛咬得緊好多,而主人跌到落車手第四,博士又會唔會咁講。
舊年就輸仔 今年就爆偈
人肉 sc 召喚器
最好笑係佢大佬拉利冇乜邊次係得益
其實係
不過留意返PS3 今場部車好似未完全升級,同lando 果部仲爭少少
素第一個podium?
咁邊個做紅牛二號都係雞得
同埋如果要咁比,主人慢Max 12 秒tim
Oscar 上場唔俾Push
我覺得2個都係極高 Talent
二號車手責任從來都係一號車手突然deliver唔到或者架車有事嘅時候包返個頭位喎
近幾場好似係完全做唔到
其實依家對紅牛仲好
主席威脅唔到max,但場場都有分落袋,保住車隊冠軍無問題,如果主席緊跟住max到時又有交嗌
自從邁阿密俾 Max 爬完頭之後好似失晒魂咁
跑 Q 垃圾 爬頭又𥹉懦 淨係靠住紅牛胎耗好 overcut 前面啲人
但諗返四萬臨走前既表現 好擔心佢會跌
應該唔會再有人用zero pod
因為個floor受力太大,一定要用多d料整,姐係重左
Webber 2010 都叫做鬥到最後嗰 round
同埋我覺得係叫做睇在開國功臣份上比佢鬥到退休
好似話 2013 紅牛都仲有開下一年 offer 比佢
覺得有過multi 21,大牛先唔想1-2號可以鬥到最尾

同理,如果做開國功臣就可以鬆手d,咁主席衰衰地都叫21尾站頂左兩個圈去收左咸蛇個pit window同Baku閘到咸蛇變魔術,咁唔需要係P2都每日都叫雞佢瓜
所以Horner 同Helmut Marko 都未話雞佢
麥部車係快。

但個新仔跳上部upgrade就交貨同碎片半新人玩左半季都無野亮眼就自然被比下去
個下真係極大打擊
P15 起步劃佢火柴
一陣輸埋俾角田我地點算好
唔出奇,部AT04 個迫力應該垃圾過上年老麥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞