[Goodbye & thank you NDV] F1 2023 英國站 賽後討論區 2

1001 回覆
2 Like 21 Dislike
重點,人地TOTO書童黎渣

唔係max出面佢有撚得渣
而家都幾好睇
除左P1 叫無咩懸念之外,後面真係大亂鬥咁款
而其實上兩場Max 都開始多返d actions
雖然無咩威脅,但都會有d 鏡頭先
叫四萬翻去AT其中一個目的應該係要搞翻掂架shit box,不過架全grid最垃圾shit box都唔知點搞,直頭快灣慢灣全部唔得,都唔知點做出黎嘅,都係望下年架啦
寫明on loan
四慢玩完大牛sim再玩埋Tyre test先去細牛
就擺明係去「分享」佢嘅知識
之前又放晒風話細牛出年會跟返大牛研發
即係出年細牛會有部RB18 v2
戇鳩

講到排位有分拎咁
跛返一隻手就跟到
尤其是預佢返黎係勁過和牛
返到歐洲四站都無表現
雞ndv 合情合理
四萬回歸 f1 ig 連續出咗好多個post
細牛部white tractor仲廢過haas
揸到變十一郎已經揸盡
其實點解個個都話主席交唔到貨

由開季至今除左max得主席拎過第一
每場都幫車隊拎到車隊冠軍
就算依家連續5場跑Q都差
但仲係車手榜第二

另一角度睇,主席依家場場都包艇起步
結果論都仲係贏緊

如果紅牛場場都1-2海放,oracle成最大輸家
佢logic係零
牛仔無耐性雞人同牛仔青訓能力
完全係兩回事
問題係唔應該有red bull sandwich
佢Q 跑好少少,wdc p2 應該海放緊,而唔係同Alonso 纏鬥
如果唔係AM 貌似研發落後,而家連wdc p2 都輸埋
所以佢咪未俾人炒囉,試吓佢令到紅牛輸constructor
炒咗九世啦
齋計max都贏緊啦
氣2.0 場場P5,6返
其實英超大隊都係咁
只係你可以多啲機會
外借/轉細會咁解
炒左未
齋計max可以每場賽事拎車隊冠軍?
自己望下主人第1嗰兩場max係第幾
而家係
max 255 分
mercedes 203 分
如果max贏埋淨低個12場 唔計fl佢會有多300分 再加4場sprint 即係 32
total 332分
計埋而家 rb 411分
411+332=743 應該夠晒做
個個都話要雞主席

你係Dr. 你會夠膽放邊個上去?

當RIC係細牛有好表現
但氣當初渣住架雞車場場P5,6都上唔返大牛

角田仲差過氣,呢個時候更加唔洗諗
其實睇反vettel放星果4年,Webber 都係同主人差唔多成績同水準。 重點係主人其實重排緊wdc 第二。
前兩年ga細牛點同而家個架比...
2023 主席個位都應該安全ga la
2024 主席有無位我覺得係睇大牛想點樣proceed with 培育接班人多d

假設繼續大牛(max 主席) 細牛(四萬 和牛),即係又無位放個新人想黎試車,會唔會有斷層先係一個問題
所以我估最大機會係主席 四萬 和牛會out 一個,騰空一個細牛位升人上黎
而俾人out 既唔一定係主席
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞